Skip to main content

Συνεργασία Uber και Carrefour για παραδόσεις κατ’ οίκον στο Παρίσι

Η Uber  και ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Ευρώπης, η Carrefour, εγκαινιάζουν μια νέα υπηρεσία ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου στο Παρίσι, επεκτείνοντας τη 18μηνη συνεργασία τους.

Η Carrefour Sprint υπόσχεται να παραδίδει τα είδη παντοπωλείο σε μόλις 15′ στους Παριζιάνους αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Uber Eats για κινητά από εννέα “dark stores” – καταστήματα κλειστά για πελάτες όπου οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν παραγγελίες για παράδοση – που διαχειρίζεται ο συνεργάτης της Carrefour, Cajoo.

Νωρίτερα φέτος, η Carrefour συμφώνησε να αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο στη νεοϊδρυθείσα νεοσύστατη εταιρεία Cajoo, η οποία λειτουργεί τέτοια dark stores σε όλη τη χώρα.

Οι καθιερωμένοι έμποροι λιανικής και οι διανομείς τροφίμων αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό από μια συλλογή νεότερων, καλά χρηματοδοτούμενων νεοφυών επιχειρήσεων που λειτουργούν δίκτυα καταστημάτων χωρίς πελάτες που αναλαμβάνουν αντίστοιχη διανομή αγαθών.

«Τους τελευταίους 18 μήνες οι άνθρωποι περιμένουν όλο και περισσότερο γρήγορη και αξιόπιστη παράδοση… μόνο στην Ευρώπη έχουμε δει τριψήφια αύξηση στη ζήτηση για παράδοση ειδών παντοπωλείου», δήλωσε η Ιβ Χένρικσον, Γενική Διευθύντρια της Uber Delivery EMEA. σε δήλωση.

Η Uber και η Carrefour προσφέρουν ήδη παραδόσεις σε 30 λεπτά στη Γαλλία από τα σχεδόν 2.000 καταστήματα της Carrefour που είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή της Uber στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήφθη πέρυσι.

Και οι δύο εταιρείες έχουν επίσης συνάψει χωριστά συμφωνίες για να επιταχύνουν τις παραδόσεις με άλλους παράγοντες της αγοράς, όπως η βρετανική Deliveroo και η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Casino.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν επέκταση της υπηρεσίας σε άλλες πόλεις, όπως η Λυών, το Μονπελιέ, η Τουλούζη και η Μασσαλία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters