Skip to main content

Ήπια πτωτικά οι ευρωαγορές

Ήπια πτωτικά ξεκίνησαν και σήμερα οι μετοχές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης εν μέσω των συνεχιζόμενων πιέσεων στην τιμή του πετρελαίου και των μετάλλων.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10:26), ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,49% στις 6.069 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,69% στις 10.519 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται καθοδικά κατά 0,70% στις 4.605 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,24% στις 361,51 μονάδες.

Η τιμή του αργού παραμένει υπό πίεση εξαιτίας της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής ζήτησης, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου να διατηρούνται στα επίπεδα των 37 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στο ταμπλό, η μετοχή της TUI Group ενισχύεται άνω του 15% δεχόμενη στήριξη από την αύξηση των ετήσιων εσόδων. Άνοδο 5% σημειώνει και η Mulberry, λόγω της βελτίωσης της κερδοφορίας του α’ εξαμήνου. Κέρδη 7,6% εμφανίζεται και η Sports Direct.

Στον κλάδο των μετάλλων και της ενέργειας, η μετοχή της Anlgo American ενισχύεται κατά 2,72% και της Glencore κατά 9% επιχειρώντας να ανακτήσουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία υποχώρησαν κατά 0,2% τον Νοέμβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,5%.

Όσον αφορά στο σκάνδαλο της Volkswagen, η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει το πόρισμα της εσωτερικής της έρευνας.