Skip to main content

Σεντένο: Εύσημα για το πλεόνασμα- ζήτησε περισσότερα για ληξιπρόθεσμα, ιδιωτικοποιήσεις

Tα εύσημα στην Αθήνα που επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους για τρίτη διαδοχική χρόνια απέδωσε εκ νέου ο Μάριο Σεντένο. Ζήτησε ωστόσο επιτάχυνση των κινήσεων σε φλέγοντα ζητήματα. Ουσιαστικά ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι τα αγκάθια είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, κόκκινα δάνεια, αλλά και οι καθυστερήσες στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Σε σημερινές σύντομες δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους ο κ. Σεντένο σημείωσε ότι χθες συζητήθηκε η πρώτη αξιολόγηση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία δείχνει «καλά αποτελέσματα», ενώ αναφερόμενος στην υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα σχολίασε πως αποκαλύπτει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί στο να ακολουθήσουν μια σταθερή δημοσιονομική πορεία. 

«Η Ελλάδα πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε ορισμένους τομείς, όπως στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στα κόκκινα δάνεια και στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς προϊόντων. Είναι σημαντικό να συνεχίσει την καλή δουλεία και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα για να προχωρήσει σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία» υπογράμμισε.

naftemporiki.gr