Skip to main content

ΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής βράβευση «Most Transparent FDI Program/Global Markets 2019»

Με το βραβείο «Most Transparent FDI Program/Global Markets 2019», ως το πιο διαφανές πρόγραμμα προσέλκυσης διεθνών άμεσων ξένων επενδύσεων, τιμήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ από το διεθνές περιοδικό International Investor.

Τo ΤΑΙΠΕΔ ανακηρύχθηκε νικητής στην εν λόγω κατηγορία από τους αναγνώστες του «International Investor», μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τη σελίδα μελών του περιοδικού, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης διαθέτει περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στους τομείς Τραπεζικής και Οικονομικών, FDI και Διεθνούς Δικαίου.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν τα εξής:

  • Δημοσιότητα: α) πόσο ξεκάθαρα και σαφώς εξηγούνται οι όροι του προγράμματος στους δυνητικούς επενδυτές και β) τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας για πιθανούς επενδυτές και ρυθμιστές.
  • Κανονιστικό πλαίσιο: η αξιοπιστία των κανονισμών που διέπουν τις δραστηριότητες του οργανισμού.
  • Επίπεδο απόκρισης και χρονισμός: ακρίβεια απαντήσεων σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Είναι η δεύτερη βράβευση για το Ταμείο τη φετινή χρονιά, γεγονός που, σύμφωνα με τα στελέχη του, καταδεικνύει ότι το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του έργου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που υλοποιεί, ενισχύει την αξιοπιστία και τη διαφάνεια της Ελλάδας στο εξωτερικό και λειτουργεί ως «πρεσβευτής» της για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

«Η διεθνής αναγνώριση του ΤΑΙΠΕΔ και των διαφανώς διαδικασιών που ακολουθεί στις διαγωνιστικές διαδικασίες του αποτελεί παράλληλα μεγάλη τιμή και ευθύνη για το Ταμείο και το στελεχιακό δυναμικό του» δήλωσε ο πρόεδρός του, Άρης Ξενόφος. Όπως σημείωσε, η προσπάθεια «δεν περιορίζεται μόνο στο να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία με αποτελεσματικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οικονομικά, όσο και τα κοινωνικά οφέλη που θα έχει το έργο μας για τη χώρα μας και τους πολίτες, αλλά οι μέθοδοι, οι διαδικασίες και το αποτέλεσμά μας να διέπεται από αδιάβλητους όρους. Η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε φιλικό επενδυτικό προορισμό, ακολουθώντας όλες τις διεθνείς καλές πρακτικές και ανακτώντας την αξιοπιστία της» τόνισε ο κ. Ξενόφος.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, ανέφερε ότι το βραβείο αυτό ανήκει πρωτίστως στο ανθρώπινο δυναμικό του ΤΑΙΠΕΔ. «Η διαφάνεια αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της εταιρικής φιλοσοφίας, των ανθρώπων και των διαδικασιών μας και καταδεικνύει τη σύγχρονη κουλτούρα που διέπει φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις υποχρεώσεις μας έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, της οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο» υπογράμμισε.

Με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του International Investor, Aaron Coppermann, δήλωσε ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης στους βραβευθέντες μας, τους αληθινούς “πρωταθλητές”, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο έργο και τις προσπάθειές μας. Πολλά συγχαρητήρια στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για αυτή τη διάκριση».

Το International Investor είναι ηλεκτρονικό και έντυπο περιοδικό με ευρωπαϊκή έδρα που παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση και ενημέρωση σε θέματα που κινούνται στα πεδία των παγκόσμιων αγορών, των θεσμικών επενδυτών, της τραπεζικής, των πολυεθνικών εταιρειών, παγκόσμιες εταιρείες, των επενδυτικών ευκαιριών κλπ.