Skip to main content

Έχασαν τα κέρδη του 2018 Dow Jones, S&P 500

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ισχυρές πιέσεις για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση δέχθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με «βαρίδι» τις εταιρείες τεχνολογίας και την πτώση της τιμής του πετρελαίου. Dow Jones και S&P 500 πέρασαν σε αρνητικό πεδίο για το 2018, χάνοντας όλα τους τα κέρδη, ενώ κοντά σε χαμηλά έτους βρίσκεται και ο Nasdaq.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 2,2% ή 551 μονάδων κλείνοντας στις 24.466 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq πραγματοποίησε «βουτιά» 1,7%, με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολίσθησε κατά 4,9%, συνεχίζοντας την ελεύθερη πτώση μετά από δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να έχει μειώσει τις παραγγελίες προμηθειών για τα νέα iPhones. Η μετοχή της εταιρείας εμφανίζει απώλειες 20% σε σύγκριση με το υψηλό έτους.

Απώλειες κατέγραψαν και οι ευρωπαϊκές αγορές στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,6%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,2% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,8%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες 1,9% σημείωσε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 1,6%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχώρησε κατά 3,91% στις 593,05 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφάνισε απώλειες 1,1%

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.