Skip to main content

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκκίνηση με ήπια άνοδο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 784,73 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,12%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Lamda Development (+3,76% στα 6,63 ευρώ), της Εθνικής (+2,28% στα 0,314 ευρώ) και της ΔΕΗ (+0,98% στα 2,07 ευρώ).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,40% στα 15,50 ευρώ), της ΕΧΑΕ (-1,01% στα 4,92 ευρώ) και της Jumbo (-0,83% στα 14,34 ευρώ).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+2,87%), της Τεχνολογίας (+1,18%) και των Τραπεζών (+1,06%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,86%) και των Τηλεπικοινωνιών(-0,44%).

Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 21 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.