Skip to main content

«Κόβει» χιλιάδες θέσεις εργασίας η Deutsche Bank

Στην περικοπή περίπου 9.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Deutsche Bank, ενώ σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές της σε 10 χώρες, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική μείωση του εργατικού δυναμικού της σε περίπου 26.000 άτομα έως το 2018.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα θα περικόψει σε καθαρή βάση περίπου 9.000 θέσεις εργασίας, ενώ άλλοι εργαζόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν στο πλαίσιο της πώλησης διαφόρων μονάδων. Η τράπεζα θα αναστείλει τις δραστηριότητές της σε 10 χώρες, ανάμεσά τους το Μεξικό, η Νορβηγία και η Νέα Ζηλανδία.

«Η Deutsche Bank δεν έχει πρόβλημα στρατηγικής», είπε ο συνδιευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη. «Γνωρίζουμε ακριβώς πού θέλουμε να πάμε. Ωστόσο, η Deutsche Bank για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή αυτής της στρατηγικής. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ανακοινώθηκαν πολλές στρατηγικές και στόχοι, αλλά σπάνια υλοποιήθηκαν στη συνέχεια».

Οι περικοπές ανακοινώθηκαν μετά την εμφάνιση ζημιών ύψους 6 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις μείωσαν την αξία της επενδυτικής τράπεζας και ενώ η τράπεζα επιμέρισε κεφάλαια για την κάλυψη νομικών εξόδων.

Χθες, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναστείλει την πληρωμή μερίσματος για δύο χρόνια και να ξεκινήσει εκ νέου την καταβολή του από τη χρήση του 2017, στην πρώτη αναστολή μερίσματος μετά την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας.