Skip to main content

Από κόσκινο ο προϋπολογισμός 2017 στη διαπραγμάτευση

Στην ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών και περαιτέρω μελέτης των δημοσιονομικών στοιχείων, αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017, κατέληξαν σήμερα θεσμοί και κυβέρνηση. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να ακολουθήσουν «πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις» ως προς την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη β’ αξιολόγηση, η οποία επικεντρώθηκε στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με το μέγεθος της δημοσιονομικής βάσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, συμφωνήθηκε – από κοινού – να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Αυτή την ώρα, οι εκπρόσωποι των θεσμών συναντώνται με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παρουσία και του κ. Χουλιαράκη.

naftemporiki.gr