Skip to main content

Δανία: Οι μαθητές επιστρέφουν αύριο στις τάξεις 

Ανοίγουν αύριο κανονικά τα σχολεία στη Δανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και την προηγηθείσα κατ’ οίκον  τηλεκπαίδευση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον.

«Τα μαθήματα θα  συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί» δήλωσε η υπουργός Παιδείας της Δανίας, Περνίλε Ρόζενγκρατζ- Τέι, συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη «Η επιστροφή των μαθητών θα είναι διασφαλισμένη, διαφορετικά δεν θα το κάναμε», πρόσθεσε».

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την ασφαλή παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις. Μεταξύ άλλων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ  δύο φορές την εβδομάδα.

«Το πιο σημαντικό πράγμα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους είναι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού», προειδοποίησε η υπουργός Υγείας της Δανίας.

Σημειώνεται ότι μελετώντας περί τα 12.000 νοικοκυριά στα μέσα του Δεκεμβρίου, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η Όμικρον είναι 2,7 έως 3,7 φορές περισσότερο μολυσματική σε σχέση με την Δέλτα στους εμβολιασμένους Δανούς.

Επίσης, στις 29/12/2021 η χώρα κατέγραψε παγκοσμίως τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, με 23.228 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών. 

naftemporiki.gr