Skip to main content

Η Wattcrop αναγνωρίζεται ως καλή πρακτική πράσινης επιχειρηματικότητας

Προώθηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης των νέων στις πράσινες θέσεις εργασίας

Το ινστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του έργου Green Up Yourslef συμπεριέλαβε την εταιρεία Wattcrop ως καλές πρακτικές πράσινης επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα Green Up Yourself αποτελεί μέρος του προγράμματος “Erasmus”. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης των νέων στις πράσινες θέσεις εργασίας, με βάση αποτελέσματα εκτεταμένης έρευνας. Στο πλαίσιο του έργου αυτού δημιουργήθηκε από το ινστιτούτο ένας οδηγός με Καλές Πρακτικές Πράσινης Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπου μέσα στα παραδείγματα είναι και το καινοτόμο εγχείρημα της Wattcrop.

Ο οδηγός αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οφέλη για τον πληθυσμό-στόχο: Η Wattcrop αποφέρει απτά οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το περιβάλλον. Συμβάλλει σε ένα ισορροπημένο ενεργειακό τοπίο και στη συνολική ευημερία της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευημερία της κοινότητας. Αποτελεί ηγέτη στον τομέα της πράσινης ενέργειας, προσελκύοντας επενδυτές, εταίρους και πελάτες που εκτιμούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την κοινωνική ευθύνη. Επιπλέον, οι κοινωνικές δραστηριότητες και οι προσπάθειες δημιουργίας θέσεων εργασίας της Wattcrop ενδυναμώνουν τον τοπικό πληθυσμό.»

Η ομάδα της Wattcrop δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη που το έργο της αναγνωρίζεται με αυτό τον πολύτιμο τρόπο. Ως μια εταιρεία που προωθεί τη βιωσιμότητα σε κάθε της βήμα, η Wattcrop νιώθει ιδιαίτερη χαρά αλλά συνάμα και ευθύνη προς τις νέες γενιές που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Δείτε την έρευνα παρακάτω:

https://www.greenupyourself.eu/wp-content/uploads/2023/09/GREEN-UP_RESEARCH-REPORT_ENG_compressed.pdf