Skip to main content

The Greek Fine Food Exhibition με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων

Από 04 έως 06 Φεβρουαρίου, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται στο MEC Παιανίας πλήθος παραγωγών artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen, που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες. Τιμώμενη περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δέκα επιχειρήσεις από την Ιταλία έρχονται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ως εκθέτες σε ειδικό section, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Δείτε την λίστα εκθετών εδώ

Κατεβάστε την πρόσκλησή σας εδώ

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδεικνύουν τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις

Στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια αφιερώνοντας κάθε ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης σε μια σύγχρονη γαστρονομική τάση.

Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης.

Θεωρία και Πράξη θα συναντηθούν στους χώρους της έκθεσης με καλεσμένους που θα μαγειρέψουν και θα συζητήσουν για τις τάσεις που έχουν κυριαρχήσει στον κλάδο της γαστρονομίας.

Στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» ο οικοδεσπότης Chef Κώστας Μπουγιούρης με τη συνδρομή της κεντρικής παρουσιάστριας chef και foodblogger κας Εύας Παρακεντάκη, θα υποδεχτούν στη σκηνή διακεκριμένους chef από κάθε γωνιά της Ελλάδος και μέσα από απολαυστικά γαστρονομικά δρώμενα των περιφερειών της χώρας, θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες της έκθεσης σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» προσκεκλημένοι chef όπως ο Executive Pastry Chef του Four Seasons Αthens, Mιχάλης Χατζηκαλημέρης, ο Pastry Chef του Βαρούλκο, Θοδωρής Μωυσίδης, ο Executive chef του Athens Capital Hotel – M Gallery, Δημήτρης Μπούτσαλης, ο Σύμβουλος και Δημιουργός Μενού Εστιατορίων και Ξενοδοχείων, Αλέξανδρος Κοσκινάς συνομιλούν με τους παρουσιαστές Κωνσταντίνο Μπουγιούρη και Μάγδα Πειστικού για τις γαστρονομικές τάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, και μαγειρεύουν live τα signature dish τους, του σήμερα και του αύριο.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Food Expert Stories, οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε μια μόνο επίσκεψή τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκπαιδεύονται και ενημερώνονται ταυτόχρονα.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία της εστίασης που επιθυμεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του με μοναδικό του όχημα την εκπαίδευση και την ενημέρωση και παρέχει δωρεάν εκπαιδεύσεις σε σύγχρονες θεματικές, focus στον τοπικό παραγωγό και panel συζήτησης με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών. Κάθε μέρα διακεκριμένοι καλεσμένοι από τον χώρο της γαστρονομίας, του marketing και των social media θα μιλήσουν για τις γαστρονομικές τάσεις που κυριαρχούν σε διεθνές επίπεδο και θα μας παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα open space σεμιναρίων. Οι κορυφαίοι chef της ελληνικής εστίασης Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Δημητριάδης, Κωνσταντίνα Φάκλαρη συνομιλούν με τον Γιάννη Δεβετζόγλου και το Taste ID για τους τρόπους που μπορεί να εξελιχθεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ενω ο οικονομολόγος Consulting Κωνσταντίνος Παντελής και ο τεχνολόγος τροφίμων Αθανάσιος Παπαγεωργίου εξηγούν την αναγκαιότητα πιστοποίησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων εντάσσεται για πρώτη χρονιά το “Drink & Spirits event”, όπου οι παραγωγοί αλκοολούχων και μη ποτών της έκθεσης θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και θα τους μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης, της ζυθοποιίας και του mixology με παρουσιαστή τον ταλαντούχο bartender Κώστα Μπάση.

Από την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition δεν θα μπορούσε να λείπουν οι βραβεύσεις. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards 2023, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ανακοινώνονται τα 100 καλύτερα Bars & Εστιατόρια για το 2023.

Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ

9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

4-6 Φεβρουαρίου 2023

Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας

www.expotrof.gr