Skip to main content

Ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Ο Ye (Κάνιε Γουέστ) χρησιμοποίησε το τραγούδι της Ντόνα Σάμερ του 1977 «I Feel Love» χωρίς άδεια, ισχυρίζεται το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία της αείμνηστης τραγουδίστριας

Ο ράπερ κυκλοφόρησε το κοινό του άλμπουμ με τους Ty Dolla $ign, Vultures 1, την περασμένη Παρασκευή, το πρώτο από τα τρία LP που θα αποτελέσουν πρότζεκτ. Στο τραγούδι «Good (Don’t Die)» φαίνεται ότι ο Ye χρησιμοποίησε τη μελωδία από το «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ ως υπόκρουση στους στίχους «Oh, I’m Alive, I’m Alive, I’m Alive, I’m Είμαι ζωντανός», ανέφερε το Billboard.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Instagram του ιδρύματος, ο Ye (Κάνιε Γουέστ ) κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και επισημαίνεται ότι ενώ ο ράπερ είχε ζητήσει να εντάξει απόσπασμα από το τραγούδι, δεν του παραχωρήθηκε άδεια, αλλά συνέχισε ούτως ή άλλως.

«Ο Κάνιε Γουέστ … ζήτησε άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της Ντόνα Σάμερ «I Feel Love», του αρνήθηκαν… άλλαξε τις λέξεις, έβαλε κάποιον να το τραγουδήσει ή χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά είναι I Feel Love… παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων!» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Όζι Όσμπορν αντέδρασε επίσης επειδή ο Ye φαίνεται να χρησιμοποίησε το τραγούδι των Black Sabbath «Iron Man». Στη δική του ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο X ( πρώην Twitter), ο Άγγλος τραγουδιστής είπε ότι του είχε ζητηθεί από τον Ye, αλλά είχε επίσης αρνηθεί να δώσει την άδειά του.