Skip to main content

Eurovision 2023: Εμφάνιση – έκπληξη από την Κέιτ Μίντλετον

Εντυπωσιακή έναρξη είχε ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που παρουσιάστηκε στην «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ.

Στο εισαγωγικό βίντεο του μεγάλου τελικού, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας βρέθηκε στο δωμάτιο Crimson Drawing, του Κάστρου του Ουίνδσορ, να παίζει στο πιάνο το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2022, «Stefania», του Ουκρανικού συγκροτήματος Kalush Orchestra, σε μία ενορχήστρωση των Joe Price και Kojo Samuel.

Η Κέιτ Μίντλετον φορούσε σκουλαρίκια από την συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ και ένα μπλε φόρεμα Jenny Packham, σε ένα συμβολικό νεύμα προς την Ουκρανία, η οποία θα έπρεπε να φιλοξενούσε τον φετινό διαγωνισμό. Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης της χώρας με τη Ρωσία, η Eurovision 2023 μεταφέρθηκε στο «M&S Bank Arena» στο κέντρο της πόλης του Λίβερπουλ.

«Ένα βασιλικό καλωσόρισμα στον μεγάλο τελικό της #Eurovision», έγραψε χαρακτηριστικά ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Twitter.

Στο εισαγωγικό βίντεο είδαμε, επίσης, τον Σαμ Ράιντερ και το «Space Man» από το Λονδίνο, τον θρυλικό δημιουργό μεγάλων και δημοφιλών μιούζικαλ Άντριου Λόυντ Βέμπερ, που συμμετείχε στον διαγωνισμό στη Μόσχα του 2005 καθώς και το Black Ballet από το Λονδίνο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρέλαση των χωρών που διαγωνίστηκαν στον τελικό.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η σύζυγος του Πρίγκιπα Γουίλιαμ παρουσίασε το μουσικό της ταλέντο. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2021, η Κέιτ συνόδευσε τον Τομ Γουόκερ στο πιάνο καθώς ερμήνευσε το νέο του τραγούδι «For They Who Can’t Be Here». Ο Γουόκερ τότε περιέγραψε το ντουέτο ως μια «εμπειρία που γίνεται μια φορά στη ζωή».