Skip to main content

Eurovision 2023: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια μέσα σε 36 λεπτά

Τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό είχαν τιμή μεταξύ 160 και 380 λιρών

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ τον Μάιο, καθώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εξαντλήθηκαν σε 36 λεπτά.

Η Βρετανία φιλοξενεί τον 67ο διαγωνισμό για λογαριασμό της Ουκρανίας, της νικήτριας του διαγωνισμού του 2022 που αποκλείστηκε από τη φιλοξενία της διοργάνωσης λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Οργανώσεων ζήτησε από τη Βρετανία, η οποία ήταν επιλαχούσα το 2022, να αναλάβει τη διοργάνωση.

Τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό είχαν τιμή μεταξύ 160 και 380 λιρών, ενώ τα εισιτήρια για τους δύο ημιτελικούς κοστολογήθηκαν μεταξύ 90 και 290 λιρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενόψει της Eurovision 2023, η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέσει 3.000 εισιτήρια σε εκτοπισμένους Ουκρανούς αφού η χώρα τους δεν ήταν σε θέση να τον διοργανώσει λόγω της εισβολής της Ρωσίας.

Παράλληλα, θα παράσχει χρηματοδότηση 10 εκατ. λιρών προκειμένου να στηρίξει τη διοργάνωση της Eurovision τον Μάιο, την οποία ανέλαβε η Βρετανία για λογαριασμό της Ουκρανίας.

«Χιλιάδες εισιτήρια θα διατεθούν σε εκείνους που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, ούτως ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που τιμά την πατρίδα τους, τον πολιτισμό και τη μουσική τους», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ. «Όπως πάντα, βρισκόμαστε δίπλα στον ουκρανικό λαό και στον αγώνα τους για ελευθερία».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ημιτελικοί της Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 11 Μαΐου, ενώ η βραδιά του μεγάλου τελικού, στις 13 Μαΐου.