Skip to main content

Αφιέρωμα στον Θύμιο Καρακατσάνη για την ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό Θέατρο

Στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις οκτώ το βράδυ, με δωρεάν είσοδο

Τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Θύμιο Καρακατσάνη τιμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου με μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του. Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στο έργο μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών με την επιδίωξη να καθιερωθεί σε θεσμό.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο η σύζυγος και οι απόγονοι του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού θα παραλάβουν τιμητική πλακέτα στη μνήμη του καλλιτέχνη για την ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό Θέατρο, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλενα Αντωνοπούλου θα αναφερθεί στο έργο του, ενώ ο για τον Θύμιο Καρακατσάνη θα μιλήσει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρίστος Σιάφκος. Παράλληλα θα προβληθεί ανέκδοτο αρχειακό υλικό από τη ζωή και την καλλιτεχνική του πορεία το οποίο επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Βογιατζής. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Δημήτρης Πιατάς.

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει η παράσταση με τίτλο «Ακάλυπτη στον Ακάλυπτο», έργο το οποίο έχει γράψει η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη Ρούλα και στην οποία πρωταγωνιστεί η κόρη του Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, ενώ η αδελφή της, Κατερίνα Καρακατσάνη έχει την εικαστική επιμέλεια και τη σκηνογραφία της παράστασης.

Η εκδήλωση και στη συνέχεια η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις οκτώ το βράδυ, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Συντελεστές

Παίζει: Αλεξάνδρα Καρακατσάνη

Κείμενο: Ρούλα Καρακατσάνη

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνογραφία – εικαστική επιμέλεια: Κατερίνα Καρακατσάνη

Χορογραφίες – βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Κουτρουμπέλη

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Μουσική επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος

Διάρκεια: 65′ (χωρίς διάλειμμα).