Skip to main content

«Wonka»: «Άρωμα σοκολάτας» στην κορυφή του box office

Την κορυφή του αμερικανικού box office κατέκτησε παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ταινία «Wonka» με πρωταγωνιστή τον Τίμοθι Σαλαμέ

Η ταινία «Wonka», η οποία επέστρεψε στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή τη φορά με τον ταλαντούχο Τίμοθι Σαλαμέ  κατέκτησε την κορυφή του box office την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κλείνοντας το 2023 με μια γλυκιά νότα από «άρωμα σοκολάτας», όπως αναφέρει το Variety.

Η ταινία του Πολ Κινγκ με κορυφαίο καστ ηθοποιών μεταξύ των οποίων οι Ολίβια Κόλμαν, Χιου Γκραντ, Σάλι Χόκινς, Μάθιου Μπέιντον, Ρόουαν Άτκινσον και Τζιμ Κάρτερ, το Σαββατοκύριακο πριν την Πρωτοχρονιά συγκέντρωσε 22,7 εκατομμύρια δολάρια και 29,5 εκατομμύρια δολάρια το τετραήμερο των εορτών με τις συνολικές εισπράξεις στις ΗΠΑ, να ανέρχονται στα 140,2 εκατομμύρια δολάρια.

Στον υπόλοιπο κόσμο τα κέρδη της διάσημης παραγωγής της Warner Bros, κυμάνθηκαν κοντά στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Την ταινία «Wonka» ακολουθεί στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Aquaman and the Lost Kingdom», η οποία το δεύτερο Σαββατοκύριακο συγκέντρωσε 19,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ταινία της Universal Pictures «Migration» βρίσκεται στην τρίτη θέση με 17,2 εκατομμύρια δολάρια.

Την πεντάδα ολοκληρώνουν οι ταινίες «The Color Purpl» με 13 εκατομμύρια δολάρια και το «Anyone But You» με 9 εκατομμύρια δολάρια. Στην έκτη θέση βρίσκεται η ταινία «The Boys in the Boa» του Τζορτζ Κλούνεϊ με 8,3 εκατομμύρια δολάρια.