Skip to main content

Σπύρος Φωκάς: Το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό

Στα λευκά η σύζυγός του Λίλιαν στην κηδεία του Σπύρου Φωκά

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι, στον αγαπημένο ηθοποιό Σπύρο Φωκά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός  άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (10/11) σε ηλικία 86 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του ηθοποιού βρισκόταν στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από τις 12.00 μμ έως 14.00 μμ.

Η Λίλιαν Φωκά και η κόρη τους, Κωνσταντίνα Φωκά, αποχαιρέτησαν τον Σπύρο Φωκά ντυμένες στα λευκά, ενώ ανέφεραν χαρακτηριστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν την πολιτική κηδεία του αείμνηστου ηθοποιού, πως είχαν γιορτή. Συγκεκριμένα η Λίλιαν Φωκά είπε: «Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ, όντως έχουμε μια γιορτή! Γιορτάζουμε σήμερα τον Σπύρο που πετάει ψηλά!». Η Κωνσταντίνα Φωκά τόνισε για την κηδεία του πατέρα της πως: «Σήμερα τον γιορτάζουμε».

Συγκίνηση προκάλεσε και το στεφάνι από την κόρη του Σπύρου Φωκά. Σε σχήμα καρδιάς, από λευκά τριαντάφυλλα, το στεφάνι είχε μία κορδέλα η οποία γράφει: «Μπαμπά άσε τα ψόφια, σήκω να χορέψουμε».

Εν συνεχεία, η σορός οδηγήθηκε στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας για αποτέφρωση, σύμφωνα με την επιθυμία του, ενώ αντί στεφάνων η οικογένεια του ηθοποιού επιθυμεί να γίνουν δωρεές στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».