Skip to main content

Μάθιου Πέρι: Ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση στις Αρχές για βοήθεια

Στο σύντομο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ένας άνδρας να καλεί τις σωστικές αρχές για ανταπόκριση σε πνιγμό

Ο θάνατος του ηθοποιού Μάθιου Πέρι έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, με εκατομμύρια fans της σειράς «Τα Φιλαράκια» να αναμένουν τις λεπτομέρειες για τους λόγους που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τους Τσάντλερ Μπινγκ. Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η κλήση στις Αρχές για βοήθεια και τα πρώτα πλάνα από το σφραγισμένο σπίτι του.

Το TMZ ήταν το πρώτο αμερικανικό μέσο που έκανε γνωστά τα τραγικά νέα για τον θάνατο του Πέρι και παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα όλα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι του 54χρονου ηθοποιού.

Όπως αναφέρθηκε, ο προσωπικός βοηθός του Μάθιου Πέρι ήταν αυτός που τον βρήκε αναίσθητο στο σπίτι του και κάλεσε κατευθείαν το 911, το αντίστοιχο 100 στις ΗΠΑ. Στο ηχητικό ντοκουμέντο του TMZ, ακούγεται η φράση «rescue 23», δηλαδή ο τοπικός πυροσβεστικός σταθμός αλλά και η λέξη «drowning», το πρώτο στοιχείο για την αιτία θανάτου.

Όταν έφτασαν οι διασώστες στο σπίτι του, βρήκαν τον ηθοποιό αναίσθητο στο τζακούζι του σπιτιού. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του από τον ιατροδικαστή, καθώς χρειάζονται να γίνουν πρόσθετες έρευνες.

Οι Αρχές σφράγισαν το σπίτι για περαιτέρω έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ούτε υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, βρέθηκαν συνταγογραφούμενα φάρμακα.

«Δεν υπήρχαν ναρκωτικά η παράνομα φάρμακα, αλλά πολλά φάρμακα με ιατρική συνταγή. Οι αρχές βρήκαν αντικαταθλιπτικά, φάρμακα κατά του άγχους και ένα φάρμακο για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) στο σπίτι», ανέφεραν το Sky News, το CNN και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Στην πρώτη της δήλωση μετά τον θάνατο του Μαθιου Πέρι, η οικογένειά του δήλωσε αποκλειστικά στο People ότι είναι «συντετριμμένη» από τον «τραγικό» θάνατό του.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού. Ο Μάθιου έφερε τόση χαρά στον κόσμο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως φίλος. Σημαίνατε όλοι τόσα πολλά για αυτόν και εκτιμούμε την τεράστια έκρηξη αγάπης» ανέφερε η οικογένεια του Μάθιου Πέρι.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του – και κυρίως στο απόγειο της καριέρας του- ο Μάθιου Πέρι, έκανε 12 χειρουργικές επεμβάσεις, 15 ταξίδια σε κλινικές αποτοξίνωσης και ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να θεραπευτεί.

Ο ηθοποιός είχε περιγράψει αναλυτικά τη μάχη του με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ στην αυτοβιογραφία «Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, το 2019 παραλίγο να πεθάνει μετά από έκρηξη του παχέος εντέρου του λόγω υπερβολικής χρήσης οπιοειδών. Περιέγραψε τη στιγμή που τα αγαπημένα του πρόσωπα πήγαν στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου τους είπαν ότι ο τότε 49χρονος είχε μόνο 2% εκατό πιθανότητες να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.