Skip to main content

«American Symphony»: Προηγείται στις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ντοκιμαντέρ της Ένωσης Κριτικών

Αξιοσημείωτη υποψηφιότητα στην κατηγορία των μουσικών ντοκιμαντέρ είναι το «The Eras Tour» της μεγάλης σταρ, Τέιλορ Σουίφτ για το sold-out σόου της ποπ σταρ στο SoFi Stadium στο Λος Άντζελες.

Το «American Symphony» του Netflix, το οποίο ακολουθεί τον βραβευμένο με Grammy και Όσκαρ τραγουδιστή, Τζον Μπατίστ, καθώς προετοιμάζεται για την ερμηνεία του στο Carnegie Hall, συγκέντρωσε τις περισσότερες, συνολικά έξι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ντοκιμαντέρ της Ένωσης Κριτικών (Critics Choice Association) 2023 με έξι.

Μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης του, Μάθιου Χάινεμαν, διεκδικεί το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους και Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Τα ντοκιμαντέρ «20 Days in Mariupol» του PBS, «Kokomo City» της Magnolia Pictures και το «Still: A Michael J. Fox Movie» της Apple Original Films βρίσκονται στη δεύτερη θέση με πέντε υποψηφιότητες το καθένα.

Άλλα μεγάλα μήκους ντοκιμαντέρ που είναι υποψήφια για τα φετινά βραβεία είναι τα «Beyond Utopia» των Roadside Attraction, «The Eternal Memory» της MTV Documentary Films, «Judy Blume Forever» της Amazon, «The Mission» του National Geographic και «The Deepest Breath» και «Stamped from the Beginning» του Netflix.

Αξιοσημείωτη υποψηφιότητα στην κατηγορία των μουσικών ντοκιμαντέρ είναι το «The Eras Tour» της μεγάλης σταρ, Τέιλορ Σουίφτ για το sold-out σόου της ποπ σταρ στο SoFi Stadium στο Λος Άντζελες.

Ο Στιβ ΜακΚουίν είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας με το διάρκειας τεσσάρων ωρών και 22 λεπτών ντοκιμαντέρ του, «Occupied City» και η Νάταλι Πόρτμαν στην κατηγορία Καλύτερης Αφήγησης με το «Secrets of the Elephants» του National Geographic.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ντοκιμαντέρ της Ένωσης Κριτικών – Critics Choice Documentary Awards 2023 θα μεταδοθεί με livestreaming μέσω Facebook, YouTube and X (πρώην Twitter) από το Edison Ballroom στη Νέα Υόρκη στις 12 Νοεμβρίου.