Skip to main content

Φεστιβάλ Καννών: Η επιστροφή του Τζόνι Ντεπ μετά την πολύκροτη δίκη με την Άμπερ Χερντ

Ο Ντεπ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς το κοινό ξέσπασε σε ένα παρατεταμένο επτάλεπτο χειροκρότημα για την ερμηνεία του ως βασιλιάς Λουδοβίκος XV.

Εξαιρετικά θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό στον διάσημο ηθοποιό Τζόνι Ντεπ στην πρεμιέρα της ταινίας «Jeanne Du Barry» κατά την έναρξη του Φεστιβάλ των Καννών. Είναι η επιστροφή του Χολιγουντιανού σταρ στο κόκκινο χαλί μετά την πολύκροτη δίκη με την πρώην σύζυγο του Άμπερ Χέρντ.

Ο Ντεπ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς το κοινό ξέσπασε σε ένα παρατεταμένο επτάλεπτο χειροκρότημα για την ερμηνεία του ως βασιλιάς Λουδοβίκος XV.

«Θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με τον αγαπημένο μου, με τον παραγωγό μου, με τη Le Pacte», δήλωσε η σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαϊγουέν Λε Μπεσκό. «Ήταν μια παραγωγή που ήταν δύσκολο να χρηματοδοτηθεί…και θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με όλη την ομάδα μου», είπε.

Σημειώνεται ότι στο «Jeanne du Barry» η Μαϊγουέν υποδύεται την Μαντάμ Ντιπαρί τον μεγάλο έρωτα του Γάλλου Βασιλιά.

Ο Ντεπ έφτασε στο Φεστιβάλ ντυμένος με ένα μαύρο κοστούμι και μοβ γυαλιά ηλίου και σύμφωνα με το Variety συνομίλησε με τους χιλιάδες θαυμαστές του που τον περίμεναν στο Palais des Festivals κρατώντας αφίσες και φωνάζοντας το όνομά του.

Ωστόσο η εμφάνιση του διάσημου ηθοποιού στις Κάννες έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις λόγω των καταγγελιών για κακοποίηση που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Στη ζωή μου, έχω μόνο έναν κανόνα αυτός είναι η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του λόγου και της δράσης μέσα σε ένα νόμιμο πλαίσιο», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό (Thierry Fremaux) για την παρουσία του ηθοποιού στις Κάννες. «Αν είχε απαγορευτεί στον Τζόνι Ντεπ να παίξει σε μια ταινία ή αν είχε απαγορευτεί η ταινία, δεν θα ήμασταν εδώ να μιλάμε γι’ αυτή», είπε.