Skip to main content

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ

Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ, ο οποίος επισκίασε την καριέρα του μετά τις κατηγορίες για τη δολοφονία της συζύγου του.

Ο Μπλέικ πέθανε «ήσυχα δίπλα σε συγγενείς και φίλους», ανακοίνωσε η οικογένεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την ανιψιά του την Πέμπτη, ο ηθοποιός πέθανε από καρδιακή πάθηση.

Ο Μπλέικ ήταν γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική αστυνομική σειρά «Baretta» από το 1970 καθώς και τη συμμετοχή του στο φιλμ «Lost Highway». Όμως, η καριέρα του άρχισε να καταρρέει το 2001, μετά τον θάνατο τής συζύγου του από πυροβολισμό.

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της και αθωώθηκε, αλλά αργότερα το πολιτικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία της. Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του, συμπεριλαμβανομένου ενός χρόνου που περίμενε τη δίκη του στη φυλακή, ένα δικαστήριο στο Λος Αντζελες έκρινε τον Μπλέικ αθώο.

Ο ηθοποιός είχε τέσσερα παιδιά και ήταν παντρεμένος και με την ηθοποιό Σόντρα Κερ για 22 χρόνια πριν χωρίσουν το 1983. Το 2017 παντρεύτηκε τη φίλη του Πάμελα Χουντάκ, αλλά δύο χρόνια μετά ο γάμος διαλύθηκε.

Ο Ρόμπερτ Μπλέικ από το Νιου Τζέρσεϊ ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία στην κωμική σειρά «Our Gang», λίγο μετά την μετακόμιση των γονιών του στην Καλιφόρνια.

Η καριέρα του άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’30 με την εμφάνισή του στην κλασική ταινία «The Treasure of the Sierra Madre» και μετά με την ερμηνεία του ως ο δολοφόνος Πέρι Σμιθ στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Τρούμαν Καπότε «In Cold Blood» από το 1967.

Επιπλέον, συμμετείχε στη σειρά του NBC «Hell Town» και προτάθηκε για βραβείο Emmy για την τηλεταινία του CBS «Judgement Day: The John List Story».

Θεωρούνταν ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς του, αλλά η καριέρα δεν ανέκαμψε ποτέ μετά τη σύλληψή του.