Skip to main content

«Οχυρά κατά της βίας»: Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Δουατζή

Στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, από τις 14 έως τις 26 Μαΐου 2024

Ένα μήνυμα κατά κάθε μορφής βίας αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Δουατζή, υπό τον τίτλο «Οχυρά κατά της βίας», που θα φιλοξενηθεί από τις 14 έως τις 26 Μαΐου 2024 στο «Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων» με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Στην έκθεση εκτίθενται πενήντα οκτώ έργα, ακρυλικά σε καμβά, τα περισσότερα ζωγραφισμένα τον τελευταίο χρόνο, καθώς και έντεκα ενότητες του ποιήματος «Πόλεμος», από την συλλογή «Οχυρά».

Όπως αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης ο Γ. Δουατζής, «μία μικρή ψηφίδα αφύπνισης κατά της βίας είναι αυτή η έκθεση, όπου συνυπάρχουν η εικαστική και η ποιητική έκφραση. Ο τίτλος «Οχυρά κατά της βίας» επισημαίνει ένα μελανό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, το οποίο όσο υπάρχουν άνθρωποι, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι τραγικά αποκαλυπτικά του μεγέθους του προβλήματος της βίας με τις πολλές μορφές της, με ακραία έκφρασή της αυτήν του πολέμου. Μόνον το 2023 μαίνονταν τριάντα δύο πόλεμοι ανά τον κόσμο με σχεδόν τρία εκατομμύρια νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και πάνω από σαράντα εκατομμύρια πρόσφυγες. Δεκάδες οι θάνατοι και οι φυλακίσεις συγγραφέων και δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο. Τα ποικιλόμορφα περιστατικά βίας στη χώρα μας αυξάνονται δραματικά και καταγράφονται καθημερινά στον Τύπο».

Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Μαΐου στις 19:00.

Διάρκεια: 14 – 26 Μαΐου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00   Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00, Δευτέρα κλειστά

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
Πληροφορίες: 210 7232604- 210 7224028

Αιγίδα: Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ

Χορηγός:Symbeeosis S.A.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθήνα 984, Art22, diastixo.gr, reformer.gr, Fractalart.gr, booksitting.gr, madeinGreece.gr,

Υποστήριξη: Κύκλος Ποιητών