Skip to main content

Κατερίνα Δημητριάδου: Εξερευνώντας τη γυναικεία ύπαρξη με έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας και τέχνης

Η έκθεση ανοίγει την πόρτα σε έναν εντυπωσιακό κόσμο γεμάτο ένταση και πάθος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο χώρος τέχνης Imagine Visual Arts, παρουσιάζει έως τις 6 Απριλίου, την ατομική έκθεση της ταλαντούχας ζωγράφου Κατερίνας Δημητριάδου, με τίτλο “Femme”. Η έκθεση ανοίγει την πόρτα σε έναν εντυπωσιακό κόσμο γεμάτο ένταση και πάθος, που η δημιουργός αναδεικνύει με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής.

Με ενδιαφέρον και ευαισθησία, η εικαστικός επικεντρώνεται στη γυναικεία πραγματικότητα, ξεκλειδώνοντας την πολυπλοκότητα και τον πλούτο της. Με έντονο ενθουσιασμό, αντλεί έμπνευση από τις γυναίκες για να δημιουργήσει έργα που αναδεικνύουν όχι μόνο την εξωτερική ομορφιά, αλλά και την ενσυνείδητη ψυχική και συναισθηματική ζωή τους. Με τεχνική που συνδυάζει πλούσια χρώματα και υφές με φύλλα από χρυσό ή ασήμι, δημιουργεί έργα με εντυπωσιακή απτική αληθοφάνεια, που λάμπουν από ζωντάνια.

Η έκθεση αναδεικνύει το θηλυκό πρόσωπο, εστιάζοντας σε νεανικές και γυναικείες μορφές με λεπτομερή και κοντινή ματιά. Τα πορτρέτα της αναδύονται σαν κοσμήματα, εξερευνώντας τη γυναικεία ύπαρξη με έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας και τέχνης. Η Κατερίνα Δημητριάδου δεν περιορίζεται στον ρεαλισμό, αλλά εκτοξεύει την αφήγηση με δυναμική ζωγραφική, αναδεικνύοντας τη σημασία της εσωτερικής αλήθειας.

Εκτός από την απεικόνιση της εξωτερικής ομορφιάς, η δημιουργός αφήνει τη γοητεία της νιότης, του μακιγιάζ και του λαμπερού βλέμματος να λειτουργήσουν ως πύλες προς τον εσωτερικό κόσμο των μορφών στα έργα της. Με ρεαλιστική προσέγγιση, αποκαλύπτει την προσωπικότητα και τις εσωτερικές αναζητήσεις τους, δημιουργώντας ένα ευαίσθητο παράθυρο προς τις αγωνίες και τα ερωτήματα πίσω από την εξωτερική εμφάνιση.

Με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Γατσά, η έκθεση τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με σεβασμό, αγάπη και θαυμασμό, προσφέροντας ένα ταξίδι στην ουσία της γυναικείας ομορφιάς.

Βιογραφικά στοιχεία Κατερίνας Δημητριάδου:

Η Κατερίνα Δημητριάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήρι ζωγραφικής του Δημήτρη Κοντού (1991-1996). Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και στη Γραφιστική όπου αποφοίτησε με έπαινο. Είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για την Έκθεση:

Διεύθυνση: ∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη, Παιανία

Διάρκεια: Έως 6 Απριλίου 2024

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη -Πέμπτη- Παρασκευή 11:00 – 21:00, Τετάρτη & Σάββατο 11:00 – 19:00

Οργάνωση: GR COLLECTORS – IMAGINE VISUAL ARTS Επικοινωνία:+30 210 6026751 | [email protected] | www.imaginevisualarts.com

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά με την Imagine Visual Arts

Στην Imagine Visual Arts υποστηρίζουμε καλλιτέχνες παρέχοντας τους ένα χώρο προβολής της δουλειάς τους, με έμφαση στη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με χώρους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, παρουσιάζοντας ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μουσειακής ποιότητας καλλιτεχνών που εργάζονται σε όλα τα μέσα των εικαστικών τεχνών.