Skip to main content

Λονδίνο: Βανδάλισαν τη νέα τοιχογραφία του Banksy

Photo/AFP

Άγνωστοι βανδάλισαν το έργο ρίχνοντάς του λευκή μπογιά

Έργο, την πατρότητα του οποίου διεκδικεί ο Banksy, καλύφθηκε μερικώς από μπογιά στο βόρειο Λονδίνο, οδηγώντας την τοπική κοινότητα να λάβει μέτρα για την προστασία του σήμερα.

Η τοιχογραφία, την οποία ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι φιλοτέχνησε στην οδό Hornsey στο Finsbury Park, στο βόρειο Λονδίνο, με ανάρτησή του στο Instagram, δημιουργήθηκε από πράσινη μπογιά, η οποία στάζει σε έναν τοίχο κι αντιπροσωπεύει το φύλλωμα ενός δέντρου που έχει γυμνά κλαδιά και βρίσκεται ακριβώς μπροστά.

Στο κάτω μέρος του τοίχου έφτιαξε με στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά έναν ψεκαστήρα.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά και αφότου το επισκέφθηκαν δεκάδες επισκέπτες, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο ρίχνοντάς του λευκή μπογιά.

Χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» τον βανδαλισμό που υπέστη το έργο, το οποίο με αυτόν τον τρόπο «υποβαθμίστηκε», ένας εκπρόσωπος Tύπου του δημοτικού διαμερίσματος του Ίσλινγκτον, όπου βρίσκεται η σύνθεση αυτή, εξήγησε πως συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, προκειμένου να «επιτρέψει σε όλον τον κόσμο να επωφεληθεί από το έργο τέχνης ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει».