Skip to main content

Περιπέτεια, αληθινές ιστορίες και παραμύθι αυστηρά για μεγάλους

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Κατασκοπική καταιγιστική περιπέτεια, ενδιαφέρουσες κωμωδίες, αληθινές ιστορίες που μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη και επανεκδόσεις στις οποίες συγκαταλέγεται και ένα αγαπημένο παραμύθι αυστηρά για μεγάλους, συνθέτουν ένα πλούσιο κινηματογραφικό μενού για όσους παραμένουν στην πόλη μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

«Οι Πειρατές της Σομαλίας»

Οι Ίβαν Πίτερς, Αλ Πατσίνο, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ πρωταγωνιστούν στο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα δράμα που σκηνοθετεί ο Μπράιαν Μπάκλεϊ. Ένας νεαρός που θέλει πάση θυσία να γίνει δημοσιογράφος, αποφασίζει να ταξιδέψει στη Σομαλία και να βρεθεί ανάμεσα στους θρυλικούς πειρατές ώστε να γράψει το άρθρο που θα του χαρίσει μια θέση σε κορυφαία εφημερίδα.

«7 Μέρες στο Έντεμπε»

Ο Βραζιλιάνος βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο (Οι Επίλεκτοι) Χοσέ Παντίλα σκηνοθετεί ένα περιπετειώδες θρίλερ, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με τους Ντάνιελ Μπρουλ και Ρόζαμουντ Πάικ. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο ενσαρκώνει τα μέλη μιας ομάδας αεροπειρατών, η οποία το 1976 κατέλαβε ένα εν πτήσει αεροπλάνο της Air France, που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, απαιτώντας την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων από το Ισραήλ που μάχονταν για την απελευθέρωση της Λωρίδας της Γάζας. Η κίνησή τους προκάλεσε τον σχεδιασμό, από πλευράς Ισραήλ, μιας ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης των επιβατών, που καθήλωσε τον πλανήτη.

 «Mile 22»

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ συναντά ξανά τον Πίτερ Μπεργκ -μετά τα «Ο Τελευταίος Επιζών», «Deepwater Horizon» και «Η Μέρα των Ηρώων»- για μια κατασκοπική περιπέτεια, όπου ένα μέλος μιας μονάδας της CIA αναλαμβάνει τη μεταφορά και προστασία ενός μυστηριώδους κρατούμενου αστυνομικού που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες, οι οποίες θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

«Κυρία από Τύχη»

Στη χαριτωμένη κομεντί καταστάσεων της Αμάντα Στερς, με εκρηκτικό πρωταγωνιστικό τρίο τους Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τόνι Κολέτ και Ρόσι Ντε Πάλμα, ένα ευκατάστατο ζευγάρι που διοργανώνει δείπνο στην έπαυλή του, συνειδητοποιεί την τελευταία στιγμή πως οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13, και πιέζει την οικιακή βοηθό να μεταμφιεστεί σε μία μυστηριώδη Ισπανίδα αριστοκράτισσα για να αποφύγει τον γρουσούζικο αριθμό. Ένας από τους καλεσμένους, όμως, την ερωτεύεται και  ένα απρόσμενο ειδύλλιο γεννιέται.
 

«Μη Φέρνεις Λουλούδια»

Στο μοντέρνο ερωτικό νουάρ του Βέλγου σκηνοθέτη Μίκαελ Ρ. Ρόσκαμ, με την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον Ματίας Σένερτς, μια οδηγός σε αγώνες ταχύτητας και ένας μυστηριώδης άντρας, ο οποίος κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Το μυστικό θα θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο και οι ίδιοι θα πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στη μοίρα για να σώσουν την αγάπη τους, προστατεύοντας ο ένας τον άλλο, όταν κρυμμένοι κίνδυνοι του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια.

«Ερωτευμένος με τη Γυναίκα μου»

Στη γαλλική κωμωδία του Ντανιέλ Οτέιγ, με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Αντριάνα Ουγκάρτε, ένας αφοσιωμένος στη σύζυγό του άντρας θα βρεθεί βαθιά διχασμένος όταν γνωρίσει την όμορφη και κατά πολύ νεότερη γοητευτική σύντροφο του καλύτερού του φίλου, η οποία θα τον οδηγήσει σε απαγορευμένες φαντασιώσεις για μια ζωή πλάι της.  Ένα ερωτικό παιχνίδι παρεξηγήσεων, βασισμένο σε ανδρικές φαντασιώσεις, με λαμπερό καστ και γαλλική φινέτσα.

«Ο Λαβύρινθος του Πάνα»

Ο λάτρης και δεξιοτέχνης του φανταστικού είδους Γκιγιέρμο ντελ Τόρο  υπογράφει ένα παραμύθι αυστηρά για μεγάλους, με τους Ιβάνα Μπακουέρο, Σέρζι Λόπεζ, Αριάντνα Τζιλ, Νταγκ Τζόουνς. Ο χαρισματικός Μεξικάνος δημιουργός διαστρέφει την αθώα «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», με φόντο τη σπαραγμένη από τον εμφύλιο Ισπανία του ’40. Το υπερφυσικό συναντά την πολιτική αλληγορία, τη φαντασμαγορία των ειδικών εφέ και την ομολογουμένως αχαλίνωτη φαντασία του ντελ Τόρο, σ’ ένα σκοτεινό παραμύθι για όλα όσα μπορούν να φωτίζουν τη ζωή.

«Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας»

Στην καυστική και επίκαιρη σάτιρα της Λίνα Βερτμίλερ, του 1973, ένας εργάτης και μία ιερόδουλη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της αναρχίας, αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον Μπενίτο Μουσολίνι, λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Πρωταγωνιστούν οι Τζιανκάρλο Τζιανίνι και Μαριάντζελα Μελάτο.