Skip to main content

Eurovision: Η Ελλάδα κέρδισε το εισιτήριο για τον τελικό

Στον τελικό της Eurovision πέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ελλάδα, με την Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) να εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του «Last Dance».

Πλέον η Ελλάδα ρίχνεται στη «μάχη» του μεγάλου τελικού του Σαββάτου, όπου σύμφωνα με τα στοιχήματα μπορεί να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στη 10η και τη 15η θέση.

Μαζί με την Ελλάδα στον τελικό της Eurovision προκρίθηκαν οι: Αλβανία, Σερβία,  Βουλγαρία,  Μολδαβία,  Πορτογαλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία και η Φινλανδία.

Αντιθέτως, δεν τα κατάφεραν οι: Πολωνία, Αυστρία,  Γεωργία, Τσεχία, Δανία, Λετονία και Εσθονία

Η νεαρότερη τραγουδίστρια του φετινού διαγωνισμού με το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn αλλά και με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, βγήκε στη σκηνή του Ahoy Arena και έλαμψε με την αστραφτερή μοβ ολόσωμη φόρμα της κάνοντας το κοινό να την αποθεώσει.

Φυσικά, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ευρηματική σκηνοθετική ιδέα του creative director Φωκά Ευαγγελινού, η οποία περιελάμβανε προηγμένα οπτικά εφέ και τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στον διαγωνισμό της Eurovision, τουλάχιστον σε ζωντανή μετάδοση.

«Τα δικά μας τεχνικά εφέ χρειάζονται καθαρή ατμόσφαιρα, γι αυτό έχουν μπει ανεμιστήρες να καθαρίσουν τον αέρα που βρισκόμαστε. Αν υπάρχουν καπνοί εμποδίζουν τη σωστή απόδοση του δικού μας εφέ» εξήγησε η Μαρία Κοζάκου, πριν την έναρξη της ελληνικής εμφάνισης.

Η βραδιά του Β’ Ημιτελικού έκλεισε με τη συνέντευξη που έδωσε η Έλενα Παπαρίζου, η οποία ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού το 2005, καθώς θα είναι μία από τους ερμηνευτές στο πάρτι που θα δοθεί το Σάββατο με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων.
 
Της συνέντευξης προηγήθηκε βίντεο από τη νικητήρια βραδιά της Έλενας Παπαρίζου το 2005 και όπως είπε η Σαντάλ Γιάνσεν το τραγούδι «My number One» είναι πλέον από τα διαχρονικά του διαγωνισμού.
 
Η Έλενα Παπαρίζου στη συνέντευξή της θυμήθηκε το άγχος που είχε πριν τον διαγωνισμό, αλλά και τη σιγουριά που ένιωσε μετά τη νίκη της. Αυτό που θυμάται, όμως, πιο έντονα είναι η επιστροφή της στην Ελλάδα, που όλοι τραγουδούσαν το τραγούδι της κρατώντας ελληνικές σημαίες, είπε η νικήτρια του 2005. «Ανυπομονώ να δω τον νικητή. Ας κερδίσει ο καλύτερος» είπε κλείνοντας η Έλενα Παπαρίζου. 

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό θα συμμετάσχει και η Κύπρος που πέρασε την Τρίτη στον πρώτο ημιτελικό.