Skip to main content

Επανέναρξη προβολών, με 100% λαμπερές πρεμιέρες και 75% χωρητικότητα

Τα θερινά σινεμά, έπειτα από πολύμηνη αναμονή, είναι έτοιμα να υποδεχτούν ξανά τους σινεφίλ, τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας και με τη χωρητικότητα να βρίσκεται στο 75%. Στη λίστα των ταινιών που «ανοίγουν» τους κινηματογράφους, συγκαταλέγεται η βραβευμένη με τρία Όσκαρ «Νomadland» της Κλόε Ζάο, το υπερηρωικό σίκουελ «Wonder Woman 1984» καθώς και το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη.

«Wonder Woman 1984»

Η σκηνοθέτις Πάτι Τζένκινς, η οποία βρίσκεται ξανά πίσω από την κάμερα, θέλησε να γυρίσει μια ανεξάρτητη ταινία με την εκρηκτική Γκαλ Γκαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία δεν θα συνδέεται άμεσα με την προηγούμενη. Η νέα σούπερ περιπέτεια διαδραματίζεται το 1984, όπως προδίδει ο τίτλος της. Η Νταϊάνα (Wonder Woman) δουλεύει ως επιμελήτρια σε ένα αρχαιολογικό Μουσείο όπου φτάνει μια μαγική πέτρα η οποία μπορεί να εκπληρώσει οποιαδήποτε ευχή. Φυσικά, τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν μια περίεργη και επικίνδυνη τροπή με την πέτρα αυτή να γίνεται η αιτία για την επικείμενη εξαφάνιση ολόκληρου του κόσμου.

Η Γκαντότ έρχεται αντιμέτωπη με την Κρίστεν Γουίγκ, η οποία ερμηνεύει την «Cheetah». Πρόκειται για μια Βρετανίδα ανθρωπολόγο που αποκτά τις δυνάμεις ενός γατόπαρδου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην αφρικανική ζούγκλα, αλλά δεν προτίθεται να τις χρησιμοποιήσει για καλό.  

«Νomadland»

Το βραβευμένο με τρία Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείου ρόλου) δράμα, σε σκηνοθεσία της Κλόε Ζάο και με πρωταγωνίστρια τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, αποτελεί μια ωδή στη νομαδική ζωή εκατοντάδων Αμερικανών, οι οποίοι είτε από επιλογή είτε λόγω των συνθηκών υποχρεώθηκαν να ζουν από τόπο σε τόπο.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, που ερμηνεύει  η -συνολικά τρεις φορές οσκαρική- Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η οποία υποδύεται μια γυναίκα γύρω στα εξήντα που έχασε τα πάντα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και είναι πια αναγκασμένη να μετακινείται διαρκώς. Η νέα ζωή, εν κινήσει, τη βρίσκει να αλλάζει ριζικά την ίδια αλλά και τους γύρω της.

«Οι Μάγισσες»

Στην περιπέτεια φαντασίας του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με την Αν Χάθαγουεϊ, τριάντα χρόνια μετά την αγαπημένη ομότιτλη ταινία του Νίκολας Ρεγκ, ο οποίος βασίστηκε στο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ, ο οσκαρικός Ζεμέκις (Forrest Gump) επιχειρεί να εκμοντερνίσει το πρωτότυπο φιλμ. Η υπόθεση αφορά ένα ορφανό αγόρι, το οποίο στα τέλη των ’60s ταξιδεύει στην κωμόπολη Ντεμόπολις της Αλαμπάμα για να ζήσει με τη γιαγιά του.

Εκεί οι δυο τους συναντούν κάποιες παραπλανητικά λαμπερές, αλλά απόλυτα διαβολικές μάγισσες, οι οποίες τους υποχρεώνουν να μετακομίσουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Δυστυχώς, καταφθάνουν ακριβώς την ίδια στιγμή που η ανώτατη μάγισσα έχει συγκεντρώσει μυστικά τις μάγισσες από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσει τη διαβολική αποστολή της.

«Τρία Υπέροχα Κορίτσια»

Στην ιταλική ρομαντική κωμωδία, ριμέικ της ισπανικής επιτυχίας «Είναι για το Καλό σου» του 2017, τρεις μπαμπάδες είναι πεπεισμένοι πως οι κόρες τους έχουν διαλέξει τον λάθος σύντροφο. Θεωρώντας πως εκείνοι κάνουν το σωστό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφορτωθούν τους τρεις αντισυμβατικούς μνηστήρες, δοκιμάζοντας την υπομονή των συζύγων τους και ρισκάροντας, τελικά, τους δικούς τους γάμους.

«Πρόστιμο»

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Φωκίωνας Μπόγρης μάς συστήνει σε έναν μοντέρνο υπόκοσμο, όπου συνυπάρχουν μπράβοι, η νεο-νουάρ αισθητική κι ένας ήρωας που φλερτάρει με την απόλυτη αποτυχία.

Πρόκειται για έναν μικροαπατεώνα με ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, τα οποία των υποχρεώνουν να πάρει μια απόφαση -να συνεργαστεί με το οργανωμένο έγκλημα κι έτσι να ξεπληρώσει τα χρέη του -αλλά να είναι δέσμιος των γκάνγκστερ, ή να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να ρισκάρει τη ζωή του; Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να πληρώσει το «Πρόστιμο».

«Έξι Λεπτά πριν τα Μεσάνυχτα»

Στο βρετανικό δράμα που είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνίστρια την Τζούντι Ντενς, μεταφερόμαστεσ το 1939.  Ο Τόμας Μίλερ είναι δάσκαλος και, τελευταία στιγμή, προσλαμβάνεται από ένα αγγλικό κολέγιο για να διδάξει αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και του αφοσιωμένου της βοηθού, τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας.

Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου,  πυροδοτείται μια σειρά από γεγονότα, με τελική κατάληξη ο Τόμας να κατηγορηθεί για φόνο.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]