Η αυτοδίδακτη φωτογράφος Carlota Guerrero εμφανίστηκε στη διεθνή σκηνή το 2016, όταν συνεργάστηκε με την Αμερικανή τραγουδίστρια Solanges Knowles στο εμβληματικό άλμπουμ «A Seat at the Table».
Τώρα, στα 30 της, η -με έδρα τη Βαρκελώνη- καλλιτέχνις έχει τη χαρά να βλέπει να κυκλοφορεί από τις έγκριτες εκδόσεις Prestel το πρώτο λεύκωμα για τη δουλειά της, με τίτλο «Tengo un Dragón Dentro del Corazón: The Photographs of Carlota Guerrero» (Έχω έναν Δράκο μέσα στην Καρδιά: Οι φωτογραφίες της Καρλότα Γκερέρο).
Η Guerrero συνδυάζει τέχνη, φωτογραφία, περφόρμανς, ομορφιά και γκλαμ σε μια γιορτή της ενσάρκωσης του πνεύματος. Η φωτογράφος είτε στήνει περίτεχνες σκηνές στο στούντιό της είτε φέρνει στον δρόμο τις πολεμίστριές της -τα φωτογραφικά μοντέλα της, που ημίγυμνα αμφισβητούν τις πατριαρχικές αντιλήψεις για το τι είναι ευπρεπές.
«Η δουλειά της Carlota είναι το αντίδοτο στο πρόβλημά μας, της ανδρικής ματιάς» γράφει, στο λεύκωμα, η ποιήτρια, καλλιτέχνις και περφόρμερ Rupi Kaur. «Σε μια βιομηχανία η οποία κυριαρχείται από άντρες που φωτογραφίζουν σώματα γυναικών, το όραμα της Carlota είναι αναζωογονητικό», συμπληρώνει.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












