Skip to main content

Έναρξη για το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων

Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 12 Μαρτίου τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online, και είναι η διοργάνωση που παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο σινεφιλικό ενδιαφέρον σε σχέση με το κραταιό Φεστιβάλ Μυθοπλασίας της πόλης.

Στο 25ο ΦΝΘ θα προβληθούν 237 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν.

Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Το δε πρόγραμμα του Φεστιβάλ φιλοξενεί συνολικά 99 παγκόσμιες, διεθνείς κι ευρωπαϊκές πρεμιέρες, αριθμό-ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Θα είμαστε εκεί για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Σημειώστε πως η αυριανή τελετή έναρξης, οι εορταστικές εκδηλώσεις μα και οι συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί, ματαιώθηκαν, καθώς το Φεστιβάλ συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς.

Άκης Καπράνος