Skip to main content

Πλήθος κόσμου στη συναυλία αλληλεγγύης κατά του Προεδρικού Διατάγματος για τους τίτλους σπουδών

Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των ηθοποιών, των σπουδαστών και των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που διαλύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη συναυλία που έλαβε χώρα το Σάββατο, έξω από το υπό κατάληψη θέατρο REX. Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους κατά του προεδρικού διατάγματος που υποβαθμίζει τις σπουδές τους, όπως καταγγέλλουν, σε κάθε τόνο.

Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το Συντονιστικό των Εργαζομένων στο Χώρο των Τεχνών, χαιρέτισε την κινητοποίηση, αναφέροντας πως ο «αγώνας των σπουδαστών και των εργαζομένων στο χώρο της τέχνης ενάντια στη σφοδρή επίθεση στα εκπαιδευτικά και εργασιακά μας δικαιώματα κλιμακώνεται».

«Καλούμε σε στήριξη του αγώνα και των αιτημάτων μας! Καλούμε σε στήριξη των κατειλημμένων σχολών και θεάτρων σε όλη τη χώρα» αναφέρει, ακόμα.

Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τις συναυλίες διοργάνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών (και εκτός προγράμματος), προκειμένου να δείξουν -και με αυτόν τον τρόπο- τη στήριξή τους στον αγώνα που λαμβάνει πανκαλλιτεχνικά χαρακτηριστικά.

Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στις εκδηλώσεις (Παρασκευή και Σάββατο) έξω από το κτήριο Τσίλλερ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων οι, Φοίβος Δεληβοριάς,  Σπύρος Γραμμένος,  Φώτης Σιώτας,  Πηνελόπη Αναστασοπούλου,  Ρίτα Αντωνοπούλου, Magic de Spell, ΤΑΦ Λάθος, Σωκράτης Μάλαμας, Μάρθα Φριντζήλα, Δημήτρης Μυστακίδης, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Χριστίνα Βούλγαρη, Χρύσα Κατσαρίνη, Μελίνα Κόλλια, Δήμητρα Νικητέα, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Πάρις Ρούπος, Αλέξανδρος Τιτκώβ κ.ά.