Skip to main content

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο ΥΠ.ΠΟ. – Το πρόσωπο του αυταρχισμού

Συμπεριφορές- που είναι πρωτόγνωρες στο ΥΠΠΟΑ- καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του υπουργείου.

Με αφορμή τη συμπεριφορά της προϊσταμένης στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά την κινητοποίηση των καλλιτεχνών στη χθεσινή μαζική απεργία, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, και συγκεκριμένα στην προσπάθεια αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου να αναρτήσει πανό στον τρίτο όροφο του κτηρίου της Μπουμπουλίνας, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο ΥΠΠΟ, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για αυθαιρεσίες της διοικητικής μηχανής.

Η ανακοίνωση 

Το πρόσωπο του αυταρχισμού

Χθες, 8/2/2023, στη μεγαλειώδη απεργία – κινητοποίηση των καλλιτεχνών, των σπουδαστών/στριών των κατειλημμένων δραματικών σχολών, των εργαζόμενων του ΥΠΠΟΑ στα μουσεία και τον πολιτισμό, έκανε την εμφάνισή του ξανά το πρόσωπο του αυταρχισμού, του φανατισμού και της υποτέλειας. Αυτή τη φορά φόρεσε το προσωπείο της προϊσταμένης στη ΓΔΔΥΗΔ του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Παναγιώτας Χατζηπαντελή.

Αναλαμβάνοντας το ρόλο τοποτηρήτριας και επιστάτριας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και της κυβέρνησης, επιχείρησε να εμποδίσει, νωρίς το πρωί της 8/2, αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου να αναρτήσει πανό στον 3ο όροφο του κτηρίου της Μπουμπουλίνας. Μάλιστα, κραδαίνοντας μαχαίρι, έκοψε τα σκοινιά του αναρτημένου πανό και προχώρησε σε υποδείξεις προς την επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ότι δεν κάνει καλά τη δουλεία της, επειδή η τελευταία δεν φορούσε το καπέλο της!!!. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς επιχείρησε να τρομοκρατήσει και να ασκήσει πίεση προς τους υπαλλήλους της ΔΔΑΔ, στοχοποιώντας τους ως συνεργούς και συμμετέχοντες στην ανάρτηση του πανό. Την ίδια στιγμή, καλούσε την αστυνομία, κατ’ εντολή της Υπουργού, να καταστείλει την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στον χώρο του πολιτισμού. Η φαιδρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει γλαφυρά το πρόσωπο του αυταρχισμού της διοίκησης και της γελοιοποίησής της. Ευτυχώς, υπάρχουν και οι διδάσκουσες/οντες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που δείχνουν την ομορφιά του συλλογικού αγώνα και της αξιοπρέπειας.

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζουμε έμπρακτα και στεκόμαστε δίπλα στο καλλιτεχνικό κίνημα, στους συλλογικούς αγώνες και στις/τους συναδέλφισσες/ους μας που βάλλονται από τις αυθαιρεσίες της διοικητικής μηχανής.

Δηλώνουμε πως τέτοιες συμπεριφορές- που είναι πρωτόγνωρες στο ΥΠΠΟΑ- δεν είναι ανεκτές, μας βρίσκουν απέναντι και θα απαντιούνται αναλόγως, στο πλαίσιο της άσκησης των εργατικών δικαιωμάτων που κατακτιούνται μόνο με το χτίσιμο κοινοτήτων αγώνα και συλλογικών διεκδικήσεων στους χώρους εργασίας και στο δρόμο.