Skip to main content

Γεννήθηκα στη Σαλονίκη: Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τραγουδούν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Φώτης Σιώτας, Κατερίνα Πολέμη.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για τη συναυλία «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» του Διονύση Σαββόπουλου στις 10 Δεκεμβρίου, ανταποκρινόμενο στον ενθουσιασμό και στο ενδιαφέρον του κοινού, προγραμμάτισε και δεύτερη συναυλία την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Όπως γράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μεικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς για αυτό».

Φώτης Σιώτας

Η συναυλία αυτή υπό τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» πρωτοπαρουσιάστηκε στις παλιές φυλακές του Γεντί Κουλέ, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον Ιούνιο του 2022, σε μια παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Μεικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Κατερίνα Πολέμη

Τώρα παρουσιάζεται σε αναθεωρημένη και συμπληρωμένη εκδοχή με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, έτσι ώστε και το κοινό της Αθήνας να μπορέσει να παρακολουθήσει αυτό το δίωρο μουσικό ταξίδι της καινούργιας σαββοπουλικής πλεύσης.

Και όπως λέει πάλι ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Έχω γενέθλια λίγες μέρες πριν από τις συναυλίες, αλλά θα ήθελα να τα γιορτάσω μαζί σας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη”».