Skip to main content

Πλαστικές σακούλες διηγούνται καθημερινές ιστορίες

Ένα κατάστημα πλαστικών τσαντών άνοιξε για το κοινό πριν από λίγες ημέρες και μοιάζει με ένα τυπικό παντοπωλείο της Νέας Υόρκης, με σειρές ποτών σόδας και χάρτινες συσκευασίες στα ράφια του. Αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά οι ετικέτες αποκαλύπτουν κάτι διαφορετικό.

Η εγκατάσταση τέχνης στην καρδιά της Times Square προορίζεται για την ευαισθητοποίηση του περιβάλλοντος και συνέπεσε με την απαγόρευση σε όλες τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς στη Νέα Υόρκη.

«Υπάρχουν χιουμοριστικές και σατιρικές εικόνες καθημερινών προϊόντων που επισημαίνουν την ποσότητα απορριμμάτων που χρησιμοποιούμε και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται», δήλωσε ο καλλιτέχνης του Μπρούκλιν και δημιουργός του The Plastic Bag Store, Ρόμπιν Robin Φρόχαρντ.

«Και έτσι επειδή το κατάστημα πλαστικών τσαντών μοιάζει κανονικό σούπερ μάρκετ, νομίζω ότι την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα μανάβικο, μπορεί … να σας κάνει να σκεφτείτε λίγο για το τι συμβαίνει στον πλανήτη και τη συσκευασία των προϊόντων».

Από σήμερα, απαγορεύονται όλες οι πλαστικές σακούλες σε ολόκληρη την πολιτεία, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας περιβάλλοντος, πάνω από 23 δισ. πλαστικές σακούλες χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο.

Η απαγόρευση, με στόχο την αποτροπή για πλαστικές σακούλες μίας χρήσης και την αποσυμφόρηση χώρων υγειονομικής ταφής, ήταν να τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Το «μαγαζί» θα είναι ανοιχτό για τρεις εβδομάδες από τις Τετάρτες έως τα Σάββατα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην εγκατάσταση τέχνης σε μικρές ομάδες σε διαστήματα διάρκειας μίας ώρας.
 

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters