Skip to main content

Στον όμιλο Michael Kors ο οίκος Versace – Στα 2,1 δισ. δολ. το deal

Στον αμερικανικό όμιλο Michael Kors Holdings Ltd’s περνά ο ιταλικός οίκος μόδας Versace, με το ποσό της εξαγοράς να ανέρχεται σε 2,12 δισ. δολάρια (1,83 δισ. ευρώ).

Ο αμερικανικός όμιλος ιδιωτών επενδυτών Blackstone είχε αγοράσει το 20% των μετοχών του οίκου το 2014, ενώ η οικογένεια Βερσάτσε διατηρούσε μέχρι σήμερα το υπόλοιπο μερίδιο μετοχών της εταιρείας.

Τη συμφωνία είχαν προαναγγείλει τόσο ιταλικά, όσο και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο όμιλος Michael Kors θα μετονομαστεί σε Capri Holdings Limited, από το ομώνυμο ιταλικό νησί.

Ο όμιλος Michael Kors αναμένει πως η αγορά του Versace θα ενισχύει τα έσοδά του στα 8 δισ. δολάρια μακροπρόθεσμα καθώς και ότι θα αυξήσει τις λιανικές πωλήσεις κατά περίπου 50% σε 300 καταστήματα.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Michael Kors Τζον Άιντολ τόνισε ότι η απόκτηση του οίκου Versace συνιστά ορόσημο για την εταιρεία του.

«Το πάθος μου ποτέ δεν ήταν ισχυρότερο», δήλωσε από την πλευρά της η Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία θα διατηρήσει μετοχές στην Capri Holdings Limited.

Συνώνυμο της λάμψης στην ιταλική μόδα, ο διάσημος οίκος μόδας με σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας ιδρύθηκε από τον Τζιάνι Βερσάτσε και τον αδελφό του Σάντο το 1978.

Μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, η εταιρεία γνώρισε δύσκολα χρόνια πριν ξαναβρεί τη λάμψη της χάρη σε μια μεγάλη επαναδιοργάνωση και στις πρωτοβουλίες της Ντονατέλα Βερσάτσε.

naftemporiki.gr