Skip to main content

Τρεις διατροφικές αλλαγές μετά τα 40

Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά
Μεγαλώνοντας χρειαζόμαστε τροφές που προστατεύουν τα κύτταρα και τα τελομερή τους από το οξειδωτικό στρες, δηλαδή τις ζημιές που κάνουν οι ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό. Μην ξεχνάτε ότι το οξειδωτικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στις αρθρώσεις, απώλεια μνήμης, προβλήματα στην όραση και καρδιακές παθήσεις. Για να κρατήσετε τα επίπεδα φλεγμονής χαμηλά και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες υπό έλεγχο, χρειάζεται να προσθέσετε ποικιλία πολύχρωμων αντιοξειδωτικών τροφών στην καθημερινότητά σας. Αυξήστε, λοιπόν, τα καρότα, το μοβ λάχανο, τη λαχανίδα, τα μύρτιλα, το σκούρο κακάο, τα φρέσκα βότανα και μπαχαρικά και φυσικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Διαβάστε περισσότερα