Skip to main content

Ρεσιτάλ για λεμούριους και ιπποπόταμους

Ντυμένο από την κορφή έως τα νύχια με ένα λαμπερό πράσινο κοστούμι αλιγάτορα, ένα κορίτσι παίζει μελωδίες στο συνθεσάϊζερ σε έναν ταϊλανδέζικο ζωολογικό κήπο, με έναν λεμούριο να ανεβαίνει στο όργανο.

Ήταν η τελευταία μιας ασυνήθιστης σειράς υπαίθριων ρεσιτάλ στον ζωολογικό κήπο Khao Kheow, νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, από την 11χρονη Σινλάντα Σούπατ, η οποία λέει ότι θέλει να κρατήσει συντροφιά στα ζώα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος λόγω της έξαρσης του Covid-19.

«Παίζω μουσική για να ηρεμήσω τα ζώα για να τους βοηθήσω να αισθάνονται χαλαρά και να τους κρατώ συντροφιά, ώστε να μην νιώθουν μοναξιά», είπε στο Reuters.

Είπε ότι οι εθελοντικές εβδομαδιαίες παραστάσεις του ζωολογικού κήπου της έδιναν την ευκαιρία να εξασκηθεί πριν από την εμφάνιση σε κοινό και να ξεπεράσει τον φόβο της σκηνής.

«Ήθελα να ασχοληθούν μαζί μου ενώ παίζω μουσική», είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήταν πρόβλημα όταν ένα ζώο πήδηξε στο συνθεσάιζερ, όπως ο περίεργος λεμούριος. «Δεν με πειράζει, είναι σαν να παίζουν μουσική μαζί μου».

Εκτός από τους λεμούριους, το κοινό της περιλάμβανε σουρικάτες, ιπποπόταμους, ζέβρες και διάφορα άλλα ζώα.

Ο σκηνοθέτης του ζωολογικού κήπου Ταβίν Ραταβαγουονγκσαβάτ είπε ότι τα ρεσιτάλ της Σουπάτ ήταν ευπρόσδεκτα. «Παρατηρήσαμε ότι τα ζώα αντιδρούσαν. Άλλα ήταν περίεργα, ενώ άλλα φαίνοντας να απολαμβάνουν τη μουσική», είπε ο Ταβίν.

naftemporikigr