Skip to main content

Χαβάη: Ποτάμι λάβας από… πολύ κοντά

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Εντυπωσιακά πλάνα κατέγραψε με την κάμερά του ο φωτογράφος Καβίκα Σίνγκσον, σε ηφαίστειο της Χαβάης.

Ο φωτογράφος πλησίασε όσο περισσότερο μπορούσε τον κώνο Pu’u O’o του ηφαιστείου Κιλαουέα, στο «Μεγάλο Νησί» της Χαβάης, απαθανατίζοντας τη ροή της λάβας.

Το όνομα του Κιλαουέα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον πλανήτη, σημαίνει «αυτός που διασκορπίζεται» ή «που γρήγορα εξαπλώνεται» στην τοπική διάλεκτο, περιγράφοντας τα ποτάμια λάβας που συχνά κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο κώνος Πουόο έχει έντονη δραστηριότητα στην ανατολική ζώνη ρήγματος από το 1983.

Παρά τη σχετική ασφάλεια για τους ερευνητές και τους επισκέπτες, το Κιλαουέα θεωρείται από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ως το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.