Skip to main content

Βρετανία: Οι… σκύλοι έκλεψαν την παράσταση στις εκλογές

Μπορεί οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου -και όχι μόνο- να αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αλλά τουλάχιστον μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, την παράσταση έκλεψαν στο Διαδίκτυο σκύλοι κάθε ράτσες, οι οποίοι… πόζαραν έξω από εκλογικά τμήματα.

Χιλιάδες tweets που συνοδεύονταν από τη λέξη – κλειδί «#dogsatpollingstations» (σκυλιά στα εκλογικά τμήματα) κατέκλυσαν το Twitter την Πέμπτη, με τη βρετανική Telegraph να σημειώνει πως «υπάρχει ένα πράγμα το οποίο εμείς οι Βρετανοί δεν θα βαρεθούμε ποτέ: να τραβάμε φωτογραφίες τους σκύλους μας στα εκλογικά τμήματα και να τις αναρτούμε στο Διαδίκτυο».

«Γιατί το κάνουμε; Πώς άρχισε; Δεν θα έχουμε πιθανόν ποτέ τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

Μάλιστα, με φόντο τις χιλιάδες φωτογραφίες σκύλων, η ένωση Dogs Trust κάλεσε τους υπευθύνους των εκλογικών τμημάτων να δημιουργήσουν, στο μέτρο του δυνατού, ειδικούς χώρους με δοχεία νερού, όπου τα σκυλιά θα μπορούσαν να περιμένουν τα αφεντικά τους, μέχρι εκείνα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP