Skip to main content

Για τη Γαλλία ταξίδεψε το κουτάβι που χάρισε η Μόσχα στο Παρίσι

Για τη Γαλλία ταξίδεψε την Παρασκευή το κουτάβι το οποίο χάρισε η Μόσχα στο Παρίσι, σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τον θάνατο της αστυνομικής σκυλίτσας Ντίζελ, κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, την 18η Νοεμβρίου.

Το κουτάβι, το οποίο ακούει στο όνομα Ντόμπρινια και είναι ράτσας γερμανικού ποιμενικού, ταξίδεψε στο Παρίσι μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Sheremetyevo της Μόσχας και αναμένεται σύντομα να… πιάσει δουλειά.

Σε μία ειδική τελετή στη Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών παρέδωσε στον Γάλλο πρέσβη το περίπου τεσσάρων μηνών κουτάβι.

Το δώρο της Ρωσίας προς τη Γαλλία είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κολοκολτσέφ, με επιστολή του στον Γάλλο ομόλογό του, Μπερνάρ Καζνέβ, με τον Ρώσο υπουργό να κάνει λόγο  για «ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες και την αστυνομία της Γαλλίας».

Το κουτάβι έχει το όνομα Ρώσου ιππότη της εποχής του Μεσαίωνα, του Ντόμπρινια Νίκιτς, ήρωα της λαϊκής παράδοσης που ήταν φημισμένος για το σθένος του, την καλοσύνη του και την τόλμη του, σημείωνε στην επιστολή ο κ. Κολοκολτσέφ.

Εξάλλου, αν και έχασε τη ζωή της, η σκυλίτσα Ντίζελ, βελγικός ποιμενικός, θα τιμηθεί μετά θάνατον με το παράσημο Ντίκιν, την υψηλότερη διάκριση για τα ζώα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η βρετανική οργάνωση Λαϊκό Ιατρικό Κέντρο για τα Άρρωστα Ζώα (PDSA).

Το παράσημο Ντίκιν, το οποίο απονέμεται από το 1943, έχει δοθεί μεταξύ άλλων στα περιστέρια που μετέφεραν μηνύματα πίσω από τις εχθρικές γραμμές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στα σκυλιά των ενόπλων δυνάμεων που εντόπιζαν τις βόμβες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Με το παράσημο Ντίκιν αναγνωρίζεται η αξιοσημείωτη αίσθηση του καθήκοντος στο πεδίο των μαχών και η Ντίζελ το δικαιούται ανεπιφύλακτα, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του PDSA, Ίαν Μακλάφλιν.