Skip to main content

Καριόκα 383 κιλών για ρεκόρ Γκίνες στην Ξάνθη

Μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η ξακουστή καριόκα της Ξάνθης.

Οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν την Τετάρτη μια παραδοσιακή καριόκα  – σήμα κατατεθέν της πόλης τους – που ζυγίζει 383 κιλά και θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή, στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο. 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2016.

 Μπορεί η επιτροπή του Γκίνες να μην ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές θα λάβει βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.

Η ακριβής σύνθεση των υλικών δεν αποκαλύφθηκε, μια και η συνταγή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, ενώ συνέβαλαν 24 ζαχαροπλάστες στους οποίους συμπαραστάθηκαν πάνω από 750 μαθητές σχολείων και 500 τουλάχιστον επισκέπτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ