Skip to main content

Στο Lesante Cape η farm-to-table φιλοσοφία συνδυάζεται με άρωμα Ζακύνθου

Ελληνική φιλοξενία, υψηλή γαστρονομία και φρέσκια πρώτη ύλη, όλα συναντιούνται στο Lesante Cape της Ζακύνθου και τα προσεγμένα εστιατόριά του.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το Lesante Cape στα ανατολικά της Ζακύνθου, στο χωριό Ακρωτήρι, προσφέρει στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, σε ένα σημείο όπου υπήρχαν τα αρχοντικά των ευγενών του νησιού. Οι 95 σουίτες και βίλες του είναι διασκορπισμένες σε μια έκταση διαμορφωμένη σαν παραδοσιακό ελληνικό χωριό –με πλατεία, καφενείο, ταβέρνα και τρία εστιατόρια, μουσείο, εκκλησάκι και ιδιωτική παραλία– που «ξυπνάει» την αίσθηση μια άλλης, πιο αυθεντικής εποχής. Σε όλα αυτά, η γαστρονομική παράδοση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η γαστρονομία της Ζακύνθου αποτελεί σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της αντικατοπτρίζοντας την ιστορία, τα έθιμα και την τοπική κουλτούρα της, όπως υποστηρίζει και ο Διονύσης Βυθούλκας, CEO του Lesante Cape. Όπως εξηγεί, το φαγητό δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατροφή, αλλά με κάτι πολύ πιο ευρύ και σημαντικό: «Είναι μια κοινωνική δραστηριότητα που μας ενώνει με τους φίλους και την οικογένεια», λέει. «Είναι η δυνατότητα να ανακαλύπτουμε νέες γεύσεις και παραδόσεις, να εμπνεόμαστε από διαφορετικές κουζίνες και να εκτιμούμε την τέχνη της μαγειρικής. Έτσι, το φαγητό μετατρέπεται σε μια ουσιαστική εμπειρία ζωής».

Διαβάστε περισσότερα