Skip to main content

Μάριν ή Μεντβέντεφ: Ποιος «σκίζει» καλύτερα την πίστα του χορού; Είναι ο Γέλτσιν ο πατέρας του «Gangnam Style»;

Η 36χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο μετά την προβολή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διακρίνεται να χορεύει ξέφρενα σε πάρτυ. 

Τα πλάνα που διέρρευσαν προκάλεσαν θύελλα στη Φινλανδία, με τις απόψεις να διχάζονται. Ο τρόπος που χόρευε η Μάριν επικρίθηκε από ορισμένους που έκριναν ανάρμοστη τη συμπεριφορά αυτή για μια πρωθυπουργό, ενώ άλλοι έκριναν ότι είχε δικαίωμα να διασκεδάσει με φίλους σε ένα ιδιωτικό πάρτυ. Πολύ αμφιλεγόμενες φήμες κυκλοφόρησαν επίσης σε σχέση με δηλώσεις που έγιναν από πρόσωπα που δεν κατονομάζονται για τις ναρκωτικές ουσίες. Τα βίντεο, όπου φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι άνθρωποι στο βάθος ακούγονταν να φωνάζουν για ναρκωτικά, ώθησαν έναν από τους εταίρους της στο συνασπισμό να παροτρύνει την πρωθυπουργό να κάνει τεστ ναρκωτικών. Η ίδια πάντως αρνήθηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ή ότι είχε πιει πολύ. «Χόρεψα, τραγούδησα, γιόρτασα, έκανα νόμιμα πράγματα».

Σε ειρωνικό τόνο το Playbook του Politico σχολιάζει: «Οι χοροί της Μάριν έχουν ξεκινήσει για άλλη μια φορά ένα σοβαρό προβληματισμό για ένα από τα πιο πιεστικά πολιτικά ζητήματα της εποχής μας: Πρέπει οι πολιτικοί να χορεύουν ξέφρενα δημοσίως; Με κινήσεις όπως της Μάριν, πιστεύουμε ότι η απάντηση είναι ένα ολόψυχο ναι. Αλλά με τα χρόνια, άλλοι ηγέτες έχουν επιδείξει πιο αμφίβολη χορευτική ικανότητα». 

Σε μια τολμηρή μάλιστα κίνηση, το Politico κατατάσσει από τις καλύτερες έως τις πλέον άβολες τις χορευτικές κινήσεις επτά πολιτικών ηγετών: 

1. Σάνα Μάριν

Στα βίντεο που διέρρευσαν, η 36χρονη πρωθυπουργός φαίνεται να χορεύει με ενθουσιασμό με τις επιτυχίες των Φινλανδών σταρ Petri Nygård και Antti Tuisku. «Η Μαρίν έσκισε στην πίστα, με ανώτερες κινήσεις και ενθουσιασμό», σχολιάζει το Politico. 

2. Τερέζα Μέι

Όλοι θαύμασαν τις κινήσεις της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπό τους ήχους του «Dancing Queen» των ABBA καθώς περπατούσε στη σκηνή στο συνέδριο του Κόμματος των Τόρις το 2018 και ξανά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ναϊρόμπι. Ο χορός της Μέι «αποτελείται από ένα είδος αμήχανου χορού ρομπότ, αλλά προχώρησε με αυτοπεποίθηση – δύο φορές – ακόμη και παρέχοντας συμβουλές σε επαγγελματίες ερμηνευτές για το πώς γίνεται». 

3. Μπορίς Γέλτσιν

Στην προεκλογική εκστρατεία το 1996, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν φαινόταν να κάνει μια πρώιμη εκδοχή του «Gangnam Style», όπως το έθεσε η Washington Post. «Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή. Το έντονο τρέμουλο του χεριού, η κίνηση των ώμων: Είναι όλα εκεί». 

4. Μπόρις Τζόνσον

Ο Τζόνσον, ο οποίος θα εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο, εθεάθη να χορεύει σε ένα βίντεο από τα τέλη Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενός καθυστερημένου πάρτι για τον γάμο του. Μαζί με τη σύζυγό του Κάρι, το ζευγάρι είχε τον πρώτο του χορό στο κλασικό καραόκε του Neil Diamond «Sweet Caroline», έναν ανεπίσημο ύμνο για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του τουρνουά Euro 2020, και πιθανότατα ένα αφιέρωμα στο πλήρες όνομα της Κάρι, Καρολίν. «Για τον πρώτο χορό γάμου, θα περιμέναμε περισσότερο συντονισμό». 

5. Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Οι χορευτικές κινήσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγιναν γνωστές όταν ​​το 2011 αναρτήθηκε στο YouTube ένα βίντεο από ένα πάρτι κατά τη διάρκεια του οποίου χόρευε το «American Boy» από το ρωσικό ποπ συγκρότημα Kombinaciya. Οι κινήσεις του ενέπνευσαν ακόμη και ένα τραγούδι «Do the Medvedev».  Στο βίντεο, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος κουνιέται αμήχανα και κουνάει τα χέρια του άσκοπα. «Ο χορός είναι λίγο σκληρός, αλλά αναμφίβολα καλύτερος από την τρέχουσα κίνηση-υπογραφή του: να απειλεί τον κόσμο με πυρηνική εξόντωση». 

6. Εμανουέλ Μακρόν

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λάγος το 2018, ο Γάλλος πρόεδρος προσκλήθηκε στη σκηνή από τον μουσικό των Afrobeat Femi Kuti. «Δεν φαίνεται να το περίμενε. Ο Kuti δίνει μια ζωηρή παράσταση, ενώ ο Μακρόν κάνει πλήρη χρήση της μοναδικής χορευτικής του κίνησης: στέκεται αμήχανα τριγύρω, γνέφει και χτυπάει τα χέρια του». 

7. Ντόναλντ Τραμπ

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβηκε από την κυλιόμενη σκάλα στον Πύργο Τραμπ το 2015 και ανακοίνωσε ότι ήταν υποψήφιος για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σίγουρα δεν πίστευε ότι αυτό θα συνεπαγόταν τη συμμετοχή σε έναν εθιμοτυπικό χορό με σπαθιά της Σαουδικής Αραβίας. «Ο Τραμπ δεν χορεύει τόσο με το σπαθί όσο το κρατάει ενώ κυκλοφορεί με πλήρη αδιαφορία για τον συγχρονισμό ή τον ρυθμό. Του δίνουμε έναν βαθμό για να μην ακρωτηριάσει ή αποκεφαλίσει κανέναν κατά λάθος». 

naftemporiki.gr