Skip to main content

Καλοκαιρινή βόλτα στο Άμστερνταμ

 

Υποδεχόμαστε τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες, με μια βόλτα στην ολλανδική πρωτεύουσα, που αυτή την εποχή είναι υπέροχη για ποδηλατάδες και περατζάδες.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / www.sooc.gr

Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που φημίζεται για το νεανικό της παλμό, την ελεύθερη κάνναβη, τις τουλίπες και τις ποδηλατάδες της. Έχει, όμως, πολλά να επιδείξει, πέρα από αυτά. Είναι από τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζήσει κάποιος, έχει πολλές εκτάσεις με πράσινο για χαλάρωση εντός πόλης αλλά μέσα στη φύση, ενώ η red-light district της ίσως παίζει το ρόλο της στο ότι βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πιο σεξουαλικές πόλεις του κόσμου. Στο Άμστερνταμ μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο της Άννας Φρανκ και το Μουσείο Van Gogh, το Rijksmuseum που αποτελεί ορόσημο της πόλης και κατέχει μια ασυναγώνιστη συλλογή της ολλανδικής τέχνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Dam που αποτελεί must βόλτα στο κέντρο, να φάτε το περίφημο Broodje Haring, δηλαδή σάντουιτς με ρέγγα και να γνωρίσετε μια διαφορετική κουλτούρα.

Κλείνουμε, λοιπόν, εισιτήρια για την πόλη που δεν λέει να ενηλικιωθεί και προτού την επισκεφτούμε, την απολαμβάνουμε μέσα από το φακό του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, μια ανοιξιάτικη, μαγιάτικη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα