Skip to main content

Αντίδοτο στον κορωνοϊό τα παγωμένα νερά του Ταλίν

Πάνω από 500 άνθρωποι κολύμπησαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού του Ταλίν στην Εσθονία, συμμετέχοντας σε ένα χειμερινό τουρνουά κολύμβησης σε μια χώρα όπου το συγκεκριμένο άθλημα έγινε ένας δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισης των περιορισμών του κορωνοϊού.

Οι 505 συμμετέχοντες χρειάστηκαν 4 ώρες και 50 λεπτά για μία διαδρομή 25 μέτρων σε ένα πρώην ναυπηγείο υποβρυχίων.

Οι κολυμβητές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν αστεία σκουφάκια, ήταν διαφόρων ηλικιών από ένα αγόρι 9 ετών έως μια γυναίκα 83 ετών, καθώς και μια έγκυο που αστειεύτηκε ότι η προσπάθειά της πρέπει να μετρηθεί διπλή.

«Πραγματικά, είναι κάτι έξυπνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Roy Vissers, ένας από τους κολυμβητές, αφού βγήκε από τα νερά των 4 βαθμών Κελσίου στον παγωμένο αέρα. Πιστεύει ότι το σπορ παρέχει καλή προστασία έναντι του Covid-19.

«Όταν το κάνετε αυτό, το σώμα σας παράγει επιπλέον λευκά αιμοσφαίρια. Αν λοιπόν εισέλθει ένας ιός, υπάρχουν περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια για να του επιτεθούν και να τον σκοτώσουν», είπε στο Reuters.

Δεκάδες θεατές επευφημούσαν τους κολυμβητές κατά τη διάρκεια της πορείας τους, πολλοί μέσα από υδρομασάζ και κινητές σάουνες κατά μήκος της διαδρομής.

Ο Aivar Tugedam, ένας ενθουσιώδης χειμερινός κολυμβητής, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση, είπε ότι είχε δει το άθλημα να αυξάνεται σε δημοτικότητα από τότε που η Εσθονία μπήκε για πρώτη φορά σε lockdown την άνοιξη.

«Ας πούμε από την άνοιξη μέχρι τώρα, θα έλεγα ότι ο αριθμός των χειμερινών κολυμβητών τριπλασιάστηκε στην Εσθονία. Έχει γίνει πολύ δημοφιλές σπορ», είπε.

naftemporikigr