Skip to main content

Κάνοντας ορεινή ποδηλασία στο Ζάλογγο

Το αγαπημένο τους χόμπι, την ορεινή ποδηλασία, με τα όμορφα τοπία του Ζαλόγγου συνδύασε μια ομάδα ποδηλατών.

Κάμερα του epirustravel.eu, τοποθετημένη σε drone, κατέγραψε όμορφα πλάνα από ψηλά. 

Πρόκειται για την ομάδα Goat Riders από την πόλη της Πρέβεζας, τα μέλη της οποίας – όπως εξηγούν στο σχετικό βίντεο στο YouTube – έχουν στόχο να κάνουν ποδήλατο με φίλους και παρέες στο βουνό για διασκέδαση.

Οι ίδιοι παρατηρούν ότι η ορεινή ποδηλασία, ως extreme sport, ανεβάζει τα επίπεδα της βοηθώντας στην απόδραση από τα χαρακτηριστικά της πόλης.

Η ομάδα ακολουθεί όσους αγώνες μπορεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Enduro Greek Series ώστε να ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και ανεβάζοντας το αγωνιστικό της επίπεδο.

Σύμφωνα με τους Goat Riders, απαιτείται το κατάλληλο ποδήλατο με τον κατάλληλο εξοπλισμό (κράνος, θώρακα, επιγονατίδες κ.α) ώστε να υπάρχει και η μέγιστη προστασία και ασφάλεια.

Το Ζάλογγο είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας. Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας, πάνω από το χωριό Καμαρίνα και ανήκει στην οροσειρά των Κασωπαίων ορέων της Ηπείρου. Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821.

Στα οροπέδια του όρους αυτού κτίσθηκε το 1950-1961 το μεγαλύτερο άγαλμα της Ελλάδας, με τον τίτλο Μνημείο Ζαλόγγου με σχέδια του γλύπτη Γεώργιου Ζογγολόπουλου.

Με πληροφορίες από epirustravel.eu, wikipedia
Πλάνα: Λάζαρος Τσάτσος