Skip to main content

Η MIG παρατείνει τις συζητήσεις με Farallon – Oak Hill

Από την έντυπη έκδοση

Την παράταση των αποκλειστικών συζητήσεων με τις Farallon και Oak Hill για νέα χρηματοδότηση ως τις 15 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Marfin Investment Group. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ομίλου είχε ενημερώσει ότι αναμενόταν ολοκλήρωση των συζητήσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι Farallon Capital Europe LLP και Oak Hill Advisors (UK) LLP επιβεβαίωσαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την εταιρεία. Κατόπιν αυτού οι αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της εταιρείας με τα ανωτέρω επενδυτικά κεφάλαια παρατείνονται μέχρι τη 15η/11/2019».

Σημειώνεται ότι βασικός στόχος ήταν το due diligence να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, και συγκεκριμένα μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε λήγουν δάνεια ύψους 228,5 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο λήγει δάνειο ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ της Fortress. Την ίδια περίοδο λήγει και ένα ομολογιακό της Πειραιώς ανεξόφλητου υπολοίπου 86 εκατ. ευρώ, το οποίο πιθανότατα θα αναχρηματοδοτηθεί. Λογικά η MIG, εν όψει και των συζητήσεων, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί με τους πιστωτές της. 

Υπενθυμίζεται ότι η MIG αποπλήρωσε προ μερικών μηνών δάνεια 200 εκατ. ευρώ της Πειραιώς από το τίμημα που έλαβε για το πλειοψηφικό πακέτο του θεραπευτηρίου Υγεία. Συνολικά η MIG, όπως φαίνεται και στην οικονομική κατάσταση του 2018, όφειλε στις 31/12/2018 στην Πειραιώς 546 εκατ. ευρώ. Μετά την αποπληρωμή των 200 εκατ. ευρώ και την επικειμένη αναχρηματοδότηση η έκθεσή της στην τράπεζα θα μειωθεί στα περίπου 260 εκατ. ευρώ, χωρίς να οδηγηθεί στην πώληση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, όπως της Vivartia και της Attica Group.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι λόγω των διαδικασιών με τα funds, η MIG δεν προσήλθε σε συζητήσεις με την Emma Capital, η οποία κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της Vivartia. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εισηγμένη, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή της στο Χ.Α. κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «η MIG έχει ήδη ενημερώσει την ενδιαφερόμενη εταιρεία ότι δεν είναι σε θέση κατά το τρέχον διάστημα να εισέλθει σε συζητήσεις για το περιεχόμενο της ως άνω μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

Βασικός στόχος για τη MIG ήταν το due diligence να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, και συγκεκριμένα μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε λήγουν δάνεια ύψους 228,5 εκατ. ευρώ.