Skip to main content

FT για «Ερρίκος Ντυνάν»: Απροσδόκητο χτύπημα Τσίπρα στους επενδυτές

Ειδική αναφορά στην παρέμβαση του πρωθυπουργού για το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο βρίσκεται υπό διαδικασία πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς, κάνουν οι Financial Times.

«Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ακόμη ένα απροσδόκητο χτύπημα εναντίον των επενδυτών, ανακοινώνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα λάβει τον έλεγχο του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, ακόμη κ’ αν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης» αναφέρεται μεταξύ άλλων, στο επίμαχο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Όπως υπενθυμίζουν οι FT, αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί πέντε προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν, ανάμεσα στις οποίες οι δύο προέρχονται από διεθνή επενδυτικά fund και μία από το κρατικό Επενδυτικό Ταμείο του Κόλπου.

Η διαγωνιστική διαδικασία επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Νοεμβρίου, αλλά η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της 83ης ΔΕΘ φαίνεται πως ανατρέπει όλο τον αρχικό σχεδιασμό.

«Αυτή δεν είναι μία σωστή κίνηση» σχολίασε, χαρακτηριστικά, σύμβουλος, ο οποίος εμπλέκεται στη διαδικασία πώλησης.

«Εάν η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει απευθείας ξένες επενδύσεις για να τονώσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασία, πρόκειται για λάθος ενέργεια» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στους FT.

Και κατέληξε: «Μια ξαφνική αναστροφή τέτοιους είδους, θα αποδειχθεί αρκετά επιβλαβής για το επενδυτικό κλίμα».

naftemporiki.gr