Skip to main content

Υπερκαλύφθηκε η αμκ της Alpha Bank

Από την έντυπη έκδοση

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Στο 1 ευρώ ανά μετοχή έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, αύξηση η οποία υπερκαλύφθηκε. Η προσφορά νέων κοινών ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οι μετοχές διατέθηκαν από τις 28.6.2021 έως τις 30.6.2021 σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας.

Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών και κατόπιν εισήγησης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG), η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών αναμένεται σε 1 ευρώ / νέα μετοχή.

Η έγκριση της τιμής διάθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αναμενόταν αργά χθες το βράδυ. H τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με οριακό discount από την τιμή στην αγορά και το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της τράπεζας, αλλά και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank, αναφέρουν κύκλοι του χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται ότι στις 13 Ιουλίου πρόκειται να διαπραγματευτούν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις της Alpha Bank για την ΑΜΚ θα πραγματοποιηθούν σήμερα.