Η πρακτική των συμπράξεων μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη ΔΕΗ, τονίζουν πηγές της Επιχείρησης, αναφερόμενες στην επόμενη ημέρα της εταιρείας.
«Νέοι ενεργειακοί τομείς, πρόσθετα κεφάλαια, αυτόνομα σχήματα με πολλαπλασιαστικά οφέλη, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διεθνείς συμμαχίες, παρουσία σε άλλες χώρες εντός της διασυνδεδεμένης ευρωπαϊκής αγοράς και όχι μόνο. Όλα αυτά είναι βάσεις μιας ανάπτυξης που ένας όμιλος σαν τη ΔΕΗ μπορεί να επωμιστεί και οφείλει να το πράξει, εφόσον το εξωτερικό περιβάλλον εξελίσσεται με τη δική του δυναμική» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Στο βαθμό που η ΔΕΗ συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα – προσθέτουν – τότε θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πολλά από τα σημερινά της προβλήματα, τα οποία δεν είναι ανυπέρβλητα εφόσον επιλεχθούν οι σωστές κινήσεις.
Όπως σημειώνουν στη συνέχεια, «η ΔΕΗ θα μεταβεί στη νέα ενεργειακή εποχή, με την ισχυρή παρουσία του Δημοσίου στη μετοχική της σύνθεση να διασφαλίζει ότι θα παρεμβαίνει στα ενεργειακά δρώμενα με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά που διακρίνουν την ηλεκτρική ενέργεια, ένα εμπορεύσιμο, αλλά πρωτίστως κοινωνικό, αγαθό».
Ακόμη, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ, παρά τα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που έχουν εφαρμοστεί έως σήμερα, είναι αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις προκειμένου να διασφαλίσει την επιχείρηση, αλλά και να καταλήξει σε έναν εύλογο τρόπο διαχείρισης των υποχρεώσεων των πολιτών – πελατών της.
Δείγμα αυτής της προσέγγισης – συμπληρώνουν – είναι η πρόσφατη, σαφής, διαβεβαίωσή της ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά τις αντίθετες προβλέψεις μερίδας των ΜΜΕ και πολιτικών δυνάμεων, με αφορμή τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις χρεώσεις των εταιριών προμήθειας υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
«Πρόκειται για μια οπτική που εκφράζει απόλυτα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη ΔΕΗ και τον ελληνικό λαό ενθαρρύνει την επιχείρηση προς επιλογές που λειτουργούν επωφελώς και για τις δύο πλευρές» αναφέρουν καταλήγοντας.