Skip to main content

Angelakos (Hellas S.A.): Ετήσιος Καθαρισμός Παραλιών στις Οινούσσες

«Let’s go green!» (Ας στραφούμε στο πράσινο) ήταν το σύνθημα του φετινού καθαρισμού παραλιών που πραγματοποιήθηκε στις Οινούσσες την Τρίτη, 15 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Angelakos (Hellas) S.A. και σε συνεργασία με τον Δήμο Οινουσσών.

Φέτος, τον καθαρισμό πραγματοποίησαν άνω των 130 εθελοντών, διπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι. Αυτός ο εντυπωσιακός αριθμός συμμετεχόντων σε ένα νησί μόλις 850 κατοίκων επιτεύχθηκε χάρις στην συμμετοχή σχεδόν όλων των μαθητών των Οινουσσών και των δασκάλων τους. 

Η Αngelakos (Hellas) S.A. εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Αγγελάκο, την κ. Κίτσα Αγγελάκου-Σκηνίτη και προσωπικό του γραφείου. Την ανωτέρω ομάδα πλαισίωσαν μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου, του Ενιαίου Λυκείου και του Ναυτικού Λυκείου Οινουσσών, καθώς και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Μέσα σε λίγες ώρες, 10 παραλίες του νησιού καi 1.000 μέτρα ακτογραμμής είχαν καθαρισθεί, ενώ οι εθελοντές συνέλεξαν και απέρριψαν 385 σακούλες σκουπιδιών (27.000 λίτρα)

Το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων ήταν πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, σακιά, λάστιχα αυτοκινήτων, εγκαταλελειμμένες βάρκες (τις χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στο νησί από την Τουρκία δια θαλάσσης) είδη ιματισμού, σχοινιά, δίχτυα κλπ.  

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Angelakos (Hellas) S.A., όλοι εργάσθηκαν με μεγάλο ζήλο για να καθαρίσουν τις όμορφες ακτές των Οινουσσών. Μολονότι πολλοί από τους μαθητές και σπουδαστές δεν είναι ντόπιοι, μέσω της συμμετοχής τους στον καθαρισμό δείχνουν ότι εδνιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον και το νησί στο οποίο φοιτούν.